Podmínka na int – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Podmínka na int – .NET – Fórum – Programujte.comPodmínka na int – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Mutagen0
Super člen
2. 5. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, je to sice velká banalita, ale nemůžu na to zaboha přijít 

Jde o to, že mám TextBox (string) a chci udělat podmínku aby do něj šly psát jen čísla nebo nějak udělat podmínku po odeslaní (kliknutí na button), aby to zkontrolovalo zda to obsahuje i znaky nebo jen čísla?

Děkuji za odpověd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
ingiraxo+15
Grafoman
2. 5. 2012   #2
-
0
-

Možností je několik, ale já si myslim, že je to nejlepší přes regex... přečti si něco o tom  - http://www.dotnetperls.com/regex-match máš tam i příklady ;)

Ale mělo by jít použít něco jako:

Regex regex = new Regex(@"^\d$");

if (regex.IsMatch(textBox.Text))
{ 
    // obsahuje pouze cisla
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.183.64.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Mutagen0
Super člen
2. 5. 2012   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
Nějak to nechápu. Jako podmínka by z toho šla teoreticky i prakticky udělat ale nevím jak.

A co třeba to jak by do TextBoxu šly psát jen čísla to by šlo udělat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
ingiraxo+15
Grafoman
2. 5. 2012   #4
-
0
-

#3 Mutagen
však jsem ti to teď napsal... prostě si vytvoříš událost TextChange nebo jestli to máš na tlačítko nevim... a zavoláš to ošetření přes regex, který jsem psal.. to ti samo zjistí, jestli to obsahuje pouze čísla, pokud tam bude jinej znak než 0-9, tak vrací false

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.183.64.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Mutagen0
Super člen
2. 5. 2012   #5
-
0
-

#4 ingiraxo
Jo takhle ... Díky moc ... Já si toho nevšiml ;) Asi jsi to musel editovat ten post ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
ingiraxo+15
Grafoman
2. 5. 2012   #6
-
0
-

#5 Mutagen
nz.. hold jsem zákeřnej  

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.183.64.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý