JList - výběr položky – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

JList - výběr položky – Java – Fórum – Programujte.comJList - výběr položky – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Nicolas0
Návštěvník
10. 5. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, chtěl bych se zeptat jak vytisknout (System.out.println...) na řádek položku, která je uložena v "selected".

Vyhazuje mně to hlášky ve tvaru: [Ljava.lang.Object;@1100d7a; @10b9d04; @128e20a; @1100d7a

Můžete mě prosím poradit oč se jedná a jak to ošetřit?

Předem díky, N.

===========

import java.awt.*;
import javax.swing.*;
import java.awt.event.*;

public class MainClass {
    public static void main(String[] args) {
        nazev apl = new nazev();
    }
}
class nazev extends JFrame {

int varA;
String varB;

JPanel panel = new JPanel();
JButton button = new JButton("Start");
DefaultListModel model = new DefaultListModel();
String[] items = {"AAA","BBB","CCC"};
JList list = new JList(items);


public nazev () {

    setSize (100,100);
    setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
    setVisible (true);
    getContentPane().setLayout (new BorderLayout());
    getContentPane().add(panel,BorderLayout.CENTER);

    panel.add(list);
    panel.add(button);
    button.addActionListener (new ActionButton1());
    }

class ActionButton1 implements ActionListener {
        public void actionPerformed(ActionEvent e) {

Object[] selected = list.getSelectedValues();
list.setSelectionMode(ListSelectionModel.MULTIPLE_INTERVAL_SELECTION);
System.out.println(selected);

        }
    }
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.209.192.–
Nicolas

Quis ut Deus?
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
10. 5. 2012   #2
-
0
-

getSelectedValues vrací pole objektů, takže bude asi potřeba je vypisovat po jednom ... něco jako:

for (int i = 0, n = selected.length; i < n; i++) {
	System.out.println(selected[i]);
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Nicolas0
Návštěvník
10. 5. 2012   #3
-
0
-

#2 liborb
Dííík :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.209.192.–
Nicolas

Quis ut Deus?
Nicolas0
Návštěvník
11. 5. 2012   #4
-
0
-

#2 liborb
Ještě bych měl jeden dotaz.

Když to tedy vrátí pole objektů, poradíš/te mně prosím s SQL dotazem?

Chtěl bych napsat něco jako String dotaz = "Select Status FROM Tracker WHERE Code = '"+selected+"'";

nebo bych to měl dělat po jednom? nějak přes indexy?

Díky, N.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.14.–
Nicolas

Quis ut Deus?
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
14. 5. 2012   #5
-
0
-

SQL? Proč? A by to vlastně mělo dělat resp. čeho vlastně chceš dosáhnout?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Nicolas0
Návštěvník
14. 5. 2012   #6
-
0
-

#5 liborb
Nj, asi jsem se měl zeptat rovnou, ale myslel jsem že potřebuju jenom napovědět a pak už si s tím poradím.

Jde  mně o to: Mám v Accessu tabulku Tracker a v ní slopec Code a Status.

Sloupec Code může obsahovat vždy pouze hodnoty AAA, BBB, nebo CCC (například), v podstatě tedy ty samé hodnoty které jsou v JListu.

Když tedy vyberu některé položky z JListu, chtěl bych se podívat do tabulky Tracker a ze sloupce Status načíst do JTextArea hodnoty z řádku s daným označením kódu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.209.192.–
Nicolas

Quis ut Deus?
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
14. 5. 2012   #7
-
0
-

Ok, takže chceš na základě toho výběru v JList vytvořit SQL dotaz ... tak použij IN, tj. postupně ten (jeden) SQL dotaz vygeneruj, aby si dostal ve výsledku něco takového: 

Select Status FROM Tracker WHERE Code IN('AAA', 'BBB', 'CCC');

nebo-li postupně ze selected je všechny do SQL dotazu přidat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Podobná vlákna

Vyber len 1 polozky — založil dudo1904

Vector + jList — založil marros11

Gui - JList výpis — založil Ed

Zdvojený výstup z JList — založil Nicolas

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý