Elektricka Kapacita – Matematika – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Elektricka Kapacita – Matematika – Fórum – Programujte.comElektricka Kapacita – Matematika – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Trebor
~ Anonymní uživatel
243 příspěvků
13. 5. 2012   #1
-
0
-

Akurat som pozeral aku maju priblizne nove elektrarne kapacitu avsak na niekolkych strankach som nasiel ze kapacita je napr 50 MW ... MW je predsa jednotka vykonu... Mozno sa to nejako specialne pocita ale neviem .... Vysvetlite mi to prosim niekto??

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.12.–
Reklama
Reklama
Trebor
~ Anonymní uživatel
243 příspěvků
13. 5. 2012   #2
-
0
-

Cakal som skor nieco ako 500 kWh...

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.12.–
KIIV+42
God of flame
13. 5. 2012   #3
-
0
-

O vykon, jaky elektrarna dokaze dodat do soustavy prece jde ne? Az spotreba se meri jako spotrebovany vykon za urcitou mernou jednotku...

Krom toho  50 Mega Wattu je  50000 kilo Wattu ... ne jen 500 kW... to ti skoro sezere i vetsi fabrika

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.85.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Trebor
~ Anonymní uživatel
243 příspěvků
13. 5. 2012   #4
-
0
-

Myslel som ze kolko elektrickej energie dokaze elektraren "skladovat" a potom dodavat napriklad do domacnosti

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.12.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
13. 5. 2012   #5
-
0
-

#2 Trebor
To číslo, které se u Elektráren uvádí, udává jejich maximální okamžitý výkon v MW (třeba Dlouhé stráně 2 × 325 MW). Další údaj je dodaný výkon za nějakou dobu, ten by mohl být v MWh (třeba ty Dlouhé stráně na plný výkon dodají za hodinu 650MWh, za prvních deset lete dodaly do sítě 2 672,716 GWh energie).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
13. 5. 2012   #6
-
0
-

#4 Trebor
Aha, no asi v tom máš pekný chaos, elektřina se nedá skladovat, pokud se bavíme o KW a ne o mW. Skladovat se dá jen velmi malý výkon v bateriích. Elektrárny vyrábí v daný okamžik jen tolik, kolik se z nich odebírá...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Trebor
~ Anonymní uživatel
243 příspěvků
13. 5. 2012   #7
-
0
-

A ak maju vykon cca 20 MW ( udavam len ako priklad) tych 20 MW sa tam doda za sekundu ??

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.12.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
13. 5. 2012   #8
-
0
-

#6 JoDiK

Okamžitý výkon dodávají v daném okamžiku a jeden okamžik pokračuje dalším a dokud neklesne odběr, nebo naopak nevzroste, tak ho můžou dodávat třeba sekundu, hodinu, nebo rok...

Ten proměnný odběr je zrovna docela problém, proto jsou tu třeba ty Dlouhý stráně...

Když továrny nepracujou a lidi spěj, normální elektrárny nemají dostatečný odběr a musí snižovat výkon a nepracují efektivně - proto dlouhé stráně čerpají vodu nahoru a odebírají výkon z normálních elektráren.

A naopak pokud lidi dojdou do práce a všude se zapínají stroje, elektrárny nestíhají a u normální elektráren nelze za minutu zvýšit okamžitý výkon třeba na dvojnásobek. Dlouhé stráně zapnou na plný výkon za 100 sekund...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Trebor
~ Anonymní uživatel
243 příspěvků
14. 5. 2012   #9
-
0
-

No uz tomu trochu chapem a mam este Poslednu otazku ... Co je to vlastne elektricka kapacita (co sa meria vo faradoch)?

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.12.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
14. 5. 2012   #10
-
0
-

#9 Trebor
Elektrická kapacita je množství náboje, které dokáže daný systém (např. kondenzátor) pojmout při napětí 1 V.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
24. 9. 2012   #11
-
0
-

#6 JoDiK
Sorry , ale nedá mi to.

pokud se bavíme o KW a ne o mW.

Značka K pred značkou W sa podľa sústavi SI píše malé k.

Aj KIIV napísal správnu značku.

Krom toho  50 Mega Wattu je  50000 kilo Wattu ... ne jen 500 kW...

Ale hlavne, že si napísal malé m ako predpona mili.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.239.56.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Kapacita — založil Potvrzení

Kapacita kondenzatora — založil LordMorpheus

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý