Swing - JButton a addActionListener() – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Swing - JButton a addActionListener() – Java – Fórum – Programujte.comSwing - JButton a addActionListener() – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Šťouchal0
Stálý člen
22. 5. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,

jak byste řešeli: Generuji M x N buttonů a pro každý chci akci na kliknutí. Jak zjistím, na který se právě kliklo? Mám zatím (add kód), ale vždy se mi akce provádí na poslední prvek (na max hodnotu, tedy poslední,  inkrementačních proměnných)

for (int i = 0; i < N; i++) {
	for (int j = 0; j < M; j++) {
		actualX = i;
		actualY = j;
		buttons[i][j] = new JButton("");
		buttons[i][j].addActionListener(new ActionListener() {
			@Override
			public void actionPerformed(ActionEvent e) {
				change(actualX, actualY);
			}
		});
	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.191.–
Reklama
Reklama
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
22. 5. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

Ten ActionListener používá ty proměnné actualX a actualY, ne jejich hodnotu v době vytvoření.

Button, na který jsi klikl, dostaneš z ActionEvent.

public void actionPerformed(ActionEvent e) {
    JButton btn = (JButton) e.getSource();
    ...
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Řešení
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
22. 5. 2012   #3
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Takže teda asi nepotřebuješ nový action listener pro každý button.

A to x/y můžeš tomu buttonu třeba nastavit jako client property.

btn.putClientProperty("i", i);
btn.putClientProperty("j", j);
...
int i = (Integer) btn.getClientProperty("i");
int j = (Integer) btn.getClientProperty("j");
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Šťouchal0
Stálý člen
22. 5. 2012   #4
-
0
-

Děkuji mockrát (problém aktuální proměnné jsem si uvědomil, ale asi v popisu nešikovně uvedl) - díky Tvé radě to funguje skvěle. Díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.191.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů

Podobná vlákna

Java swing - JButton — založil petr143

JButton volá metodu — založil Marek Kadlčík

JButton - Zaoblené rohy — založil D-Fox

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý