Picturebox a obrazek – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Picturebox a obrazek – .NET – Fórum – Programujte.comPicturebox a obrazek – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Lochneska
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
24. 5. 2012   #1
-
0
-

ahoj, potřebuji poradit s pictureboxem a s obrázkem. Do pictureboxu jsem si nahrál obrázek ale ten se neroztahuje stejně jako picturebox, jak udělám aby se obrázek deformoval a roztahoval stejně jako picturebox?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.52.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
24. 5. 2012   #2
-
0
-

PictureBox.SizeMode nastav na hodnotu StretchImage.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Lochneska
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
24. 5. 2012   #3
-
0
-

to mi nefunguje :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.52.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
24. 5. 2012   #4
-
0
-

Vzhledem k tomu, že to normálně funguje, tak budeš muset být sdílnější. Nejspíš by to chtělo celý projekt.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Mutagen0
Super člen
24. 5. 2012   #5
-
0
-

Já používam tuto funkci co jsem si napsal

        public Image MyResize(Image img, int resizedW, int resizedH)
        {
            Bitmap bmp = new Bitmap(resizedW, resizedH);
            Graphics graphic = Graphics.FromImage((Image)bmp);
            graphic.InterpolationMode = InterpolationMode.HighQualityBicubic;
            graphic.DrawImage(img, 0, 0, resizedW, resizedH);
            graphic.Dispose();
            return (Image)bmp;
        }

A pak jí volám takhle

PictureBox.Image = MyResize(Properties.Resources.BackgroundImage, PictureBox.Width, PictureBox.Height);
//MyResize(Image, Šířka_PictureBoxu, Výška_PictureBoxu);
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.221.–
Lochneska
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
24. 5. 2012   #6
-
0
-

To mutegen: u tvého kódu mi to hází chyby... u InterpolationMode

a tohle celé PictureBox.Image = MyResize(Properties.Resources.BackgroundImage, PictureBox.Width, PictureBox.Height);

//MyResize(Image, Šířka_PictureBoxu, Výška_PictureBoxu);

to liborb: není to žádný projekt, chci dovršit aby když se bude měnit velikost okna tak bitmapa se měnila s ním... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.52.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
24. 5. 2012   #7
-
0
-

Hmmm .. udělám nový projekt, vložím PictureBox, nastavím mu obrázek, ve vlastnostech nastavím StretchImage a přidám do Anchors right a bottom, přeložím a PictureBox se roztahuje s formulářem a obrázek se roztahuje s PictureBoxem ... všechno funguje, jak má. Co děláš jinak?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Lochneska
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
24. 5. 2012   #8
-
0
-

udělal jsem to stejně a picture box se roztahu, ale ten obrázek která je v něm nahraný tak pořád stojí na místě a když hýbu s oknem aplikace tak se obrázek ořezává

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.52.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
24. 5. 2012   #9
-
0
-

Tož sem hoď ten projekt a bude po záhadě :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Lochneska
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
24. 5. 2012   #10
-
0
-

není co házet :D je to opravdu jen to co jsi mi napsal ty... akorát k tomu potřebuji ještě nějak udělat aby ten obrázek který je nahraný v picture boxu aby se hýbal s ním a né aby byl stálý :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.52.–
Lochneska
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
24. 5. 2012   #11
-
0
-

teda hýbal... aby se roztahoval společně s pictureboxem a přizpůsoboval se jemu rozlišení :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.52.–
Lochneska
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
24. 5. 2012   #12
-
0
-

když začnu roztahovat okno tak se roztahuje také picturebox ale obrázek stojí na místě a poté se třeba i rozdvojuje atd...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.52.–
Lochneska
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
24. 5. 2012   #13
-
0
-

v properities ani nemůžu změnit velikost background image... je to readonly :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.52.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
24. 5. 2012   #14
-
0
-

No jasně :)

Děláš všechno stejně, nefunguje ti to stejně ...

Naštěstí mám věšteckou kouli zpět z opravy, takže ... to automatické roztahování funguje pouze na property Image  a nikoliv BackgroungImage. Obrázek na pozadí se opravdu "jen" opakuje :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Lochneska
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
24. 5. 2012   #15
-
0
-

už to mám :) backgroundimagelayout jsem musel dát na stretch :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 122 hostů

Podobná vlákna

PictureBox — založil Wabbit

PictureBox.click; — založil Kubas129

PictureBox a radioButton — založil H0nzin

Picturebox position ? — založil superman

Uloženie obrazku picturebox — založil Trebor

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý