Ovládání komponenty z jiné class – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ovládání komponenty z jiné class – .NET – Fórum – Programujte.comOvládání komponenty z jiné class – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mutagen0
Super člen
29. 5. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, narazil jsem na problém. Jde o to, že mám MainForm a statickou class "Pole.cs" a nevím jak v "Pole.cs" ovládat komponentu "label1" kterou mám vloženou v MainForm.

Bohužel komponenta nejde ovládat, ani když použiju "MainForm MF = new MainForm(); MF.label1.Text = "Neco";" A to bohužel nefunguje ...

Tak se chci zeptat jak by to šlo udělat. Dekuji za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.221.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
29. 5. 2012   #2
-
0
-

Předáš ji referenci na ten tvůj MainForm. Když založíš novou instanci (new MainForm), tak se k té původní nedostaneš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Mutagen0
Super člen
29. 5. 2012   #3
-
0
-

#2 liborb
Můžeš mi to rposímtě nějak rozepsat? Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.221.–
Řešení
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
29. 5. 2012   #4
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

No mám statickou třídu a do ní si vložím statickou proměnnou (pro jednoduchost ukázky veřejnou):

static class MojeTrida
{
	public static MujForm form;
}

no a při vytvoření formuláře ji nastavím:

public MujForm()
{
	// ...

	MojeTrida.form = this;
}

a pak to můžu smažit skoro odkudkoliv něco jako:

MojeTrida.form.label1.Text = "Ahoj";

tj. z té třídy MojeTrida jen form. .....

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Mutagen0
Super člen
29. 5. 2012   #5
-
0
-

Díky moc ;) Opravdu to funguje :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.221.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 45 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý