Funkce count, ano či ne ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Funkce count, ano či ne ? – C / C++ – Fórum – Programujte.comFunkce count, ano či ne ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
7. 6. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat zda je možné tímto způsobem vyřešit tento problém.

Ve vektoru jsou uchována slova (ukazatel na char resp. string, je to jedno). Spočítejte počet slov vektoru, které obsahují dvě a více samohlásek. Použijte funkci std::count.

Zajímal by mě názor na navrhnutou funkci. Podle mě to s ní nelze řešit, naopak se nabízí funkce count_if, funkční objekt a jeden z binderů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.94.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
7. 6. 2012   #2
-
0
-

#1 Michal
samozřejmě, count_if by zde bylo vhodnější použít, avšak řešit pomocí count to taky půjde...

například něco jako takhle:

vector<string> slova;

for( auto it = slova.begin(); it != slova.end(); it++ )
{

	int soucet_samohlasek = 0;
	soucet_samohlasek += count( (*it).begin(), (*it).end(), 'a' );

	...
	...

}

je to jen můj návrh řešení, takže nevím jestli to bude to nejlepší...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
7. 6. 2012   #3
-
0
-

No, samohlásek je samozřejmě víc, a opakovat to volání pro každou z nich mi přijde jako "špatné" řešení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.94.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý