::delete – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

::delete – C / C++ – Fórum – Programujte.com::delete – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Koudis
~ Anonymní uživatel
145 příspěvků
8. 7. 2012   #1
-
0
-

Ahoj,

nasel jsem na internetu tento kousek kodu

void Vektor::operator delete (void *v)
{
  ::delete v;
}

co znamenaji ty :: pred delete? Kdysi davno jsem to nasel v dokumentaci od IBM ale ted to ne a ne najit. 

Dekuji moc za rady...

Koudis

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.56.–
Reklama
Reklama
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
8. 7. 2012   #2
-
0
-

#1 Koudis
volání fce nebo operátoru z nadřazeného elementu

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
ingiraxo+15
Grafoman
8. 7. 2012   #3
-
0
-

Možná bych spíš řekl prostoru, je to lépe pochopitelný...

Nějak takto si to můžeš představit: 

#include <iostream>
 
void vypis() { std::cout << "Global"; }
 
namespace Base
{
    void vypis() { std::cout << "Base"; }
    
    namespace A
    {
        void ZavolejVypis()
        {
            ::vypis(); // zavola se z globalniho prostoru
            vypis(); // uplne to same (pokud nezadas prostor je automaticky global)
            Base::vypis(); // zavola vypis() z prostoru Base
        }
    }
}
 
int main()
{
    Base::A::ZavolejVypis();
 
    return 0;
}

U toho delete je to podobný, ale pokud si ho prepises, tak už je rozhodující jaký delete použít, proto udáváš z jakýho prostoru se delete má použít (::delete) je z globálního mimo třídu/prostor/cokoli...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 81 hostů

Podobná vlákna

Delete [] — založil Robo

Delete v GridView — založil lost

DELETE v MySQL — založil Systém

C++ - BVS - delete — založil tomas

Delete na pointer — založil Kolemjdouci

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý