VS 2010 fatal error LNK 1181 – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

VS 2010 fatal error LNK 1181 – C / C++ – Fórum – Programujte.comVS 2010 fatal error LNK 1181 – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
hajnis0
Newbie
2. 8. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,

Jsem programator zacatecnik a chtel jsem si sestavit jeden kamaraduv program ve VS 2010 premium trial verzi ale hazi mi chybu LINK : fatal error LNK1181: cannot open input file 'aUtils.lib' a kamaradovi to jede, nevite proc tomu tak je? dival jsem se po netu a nic zazracneho jsem nenasel (i na cizych forech) porad me odkazovali na nejaky placeny programy, ktere opravuji registry Win XP, coz z financnich duvodu jsem zavrhl. Také jsem se díval přímo na VS podporu, kde tato chyba je popsána, a v properites mám link k tomuto souboru bez mezer a uvozovek, jak se píše na podpoře, ale stále to nejde. Nevíte v čem by mohla být chyba?

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.11.–
2. 8. 2012   #2
-
0
-

Zkusil bych nejdříve dvě věci:

1. zda je soubor aUtils.lib v počítači "přítomen". (např. pomocí nabídky WindowsStart/Najít)

2. Podíval bych se do nastavení překladače/linkeru zda jsou správně nastaveny cesty k souborům .lib a zda je aUtils.lib v příslušném adresáři

Většinou se mi "poštěstilo" požadovaný .lib soubor nemít vůbec. Jeho zkopírováním do příslušného adresáře byl problém vyřešen.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
hajnis0
Newbie
2. 8. 2012   #3
-
0
-

#2 hlucheucho
Ano tento soubor je přítomen, a taky jsem se díval a měnil cesty, aby vedly přímo k souboru ( Windows SDK), ale nic nefungovalo..

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.11.–
Atheo+4
Stálý člen
2. 8. 2012   #4
-
0
-

#1 hajnis
tak zkus jiny kompilator :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
yaqwsx+9
Posthunter
2. 8. 2012   #5
-
0
-

#4 Atheo
To je rada za všechny prachy...

Pokud je knihovna přítomna v počítači, tak je určitě špatně nastavený linker. Nastavení VS je hodně chaotické - osobně linker zásadně nastavuji přes zdrojový kód pomocí #pragma comment. Zkusil bych tu libku nalinkovat pomocí absolutní cesty (alespoň dočasně, než najdeš pravé jádlo pudla):

#pragma comment(lib, "absolutní cesta ke knihovně; např. C:\libs\knihovna.lib")
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.0.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
hajnis0
Newbie
2. 8. 2012   #6
-
0
-

#5 yaqwsx
To bych rád skusil, ale nevím kam to mám napsat, je to celkem obsáhlý program, spousta souborů apod. A kupodivu funkci main jsem zatím nenašel :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.11.–
yaqwsx+9
Posthunter
3. 8. 2012   #7
-
0
-

#6 hajnis
Do libovolného cpp souboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.13.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Matherz0
Newbie
3. 8. 2012   #8
-
0
-

#6 hajnis
Zapiš to nazačátku souboru za #include

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.160.–
dadinek
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
3. 8. 2012   #9
-
0
-

no ten projekt se zklada z hodne zdrojaku a napsal jsem to do nekolika z nich ale hazelo to akorat chyby, uz jsem nasel linker ale nevim jak to tam mam pridat aby to nedelalo bordel (tady je nejaky navod http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ba1z7822.aspx) ale jak rikam nevim v jakem tvaru to tam mam napsat

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.184.–
yaqwsx+9
Posthunter
3. 8. 2012   #10
-
0
-

#9 dadinek
Neznám souvislosti a na dálku a naslepo se vellice špatně radí. Možná by bylo nejlepší se přímo zeptat kamaráda (autora programu) co a jak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.14.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Fatal error — založil bortak

Fatal error LNK1104 — založil Jorns

Fatal error tiskarna — založil Jan Malý

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý