Autocomplete v jQuery a diakritika – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Autocomplete v jQuery a diakritika – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAutocomplete v jQuery a diakritika – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Kristyna
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
7. 8. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,

mám takový malý problém ... vytvořila jsem našeptavač pomocí knihovny jQuery (v podstatě ukradený a mírně upravený kód odsud http://jqueryui.com/…utocomplete/#…). Data do něj načítám skriptem z databáze, který se volá jako událost na onChange().

Vše funguje jak má, ale špatně se mi zobrazuje česká diakritika. Do skriptu nemůžu připsat hlavičku v HTML, v které bych nastavila kódování, protože se to nelíbí jQuery - chce, aby skript vrátil objekt json.

Když byste někdo věděl, co s tím, nebo alespoň poradil, budu vděčná.

K.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.89.37.–
kavva+4
Návštěvník
7. 8. 2012   #2
-
0
-

Ahoj, skus v nejakom editore zmenit priamo kodovanie celeho dokumentu do utf-8 bez BOM.. Notepad++ toto zvlada v pohodicke.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.214.–
An
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
8. 8. 2012   #3
-
0
-

Do hlavní stránky se doporučuje dát hlavičku kódování nastavenou na UTF-8 (a mít tento soubor skutečně uložený v tomto kódování, navíc bez BOM - to je zkratka pro byte order mark - pár bajtů na začátku, které mohou u HTML udělat pěknou paseku, takže toto vypnout). To samé v bledě modrým u skriptu, který se volá přes AJAX a který hledá a vrací výsledek. I tento skript by měl na výstup odeslat hlavičku o kódování (hlavička jsou metadata, ne samotný obsah, tvůj výsledek v JSONu to neovlivní).

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.77.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý