Program si dělá co chce (PIC16F84) – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Program si dělá co chce (PIC16F84) – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comProgram si dělá co chce (PIC16F84) – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tomy
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
22. 8. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám PIC16F84 a vytvořil jsem si do něj program, který po stisknuti tlačítka u kteréhokoliv portu aktivuje RB4 a měl by rozsvítit LED. Na počítači v simulátoru mi to funguje dobře, ale když sestavím obvod a zapnu jej, tak mi LED pořád svítí a někdy se i zhasne. A na tlačítka vůbec nereaguje. Nevíte náhodou, čím by to mohlo být? Předem díky za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.167.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
22. 8. 2012   #2
-
0
-

podle kodu to vypada ze mi selhala kristalova koule :)

schema toho taky hodne povedelo

- bud mas treba blbe zapojenej reset, nebo spatne nahrany (obzvlaste na koleni delany programatory to maj ve zvyku), nebo nepocitas se zakmitama tlacitek, nebo nemas pull-upy na tlacitkach..... moznosti je tolik

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
TheOndrap
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
22. 8. 2012   #3
-
0
-

Nezapomenout také na kurvítko obecné :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
Tomy
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
22. 8. 2012   #4
-
0
-

to KIIV: Omlouvám se, ale teď zrovna nejsem na svém počítači, kde mám ten program i schéma ;) Až na něm budu, tak to sem dám. No a programátor mám vyrobeny no... :D Když jsem převáděl ASM na HEX tak mi to neukázalo žádnou chybu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.167.–
Tomy
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
22. 8. 2012   #5
-
0
-

tak jsem to zabalil vše do RARu. Zde je odkaz ke stažení: http://uloz.to/xNZYcrh/ports-test-rar

Uvnitř je schéma, program v ASM a program v HEX ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.167.–
KIIV+42
God of flame
22. 8. 2012   #6
-
0
-

Takze mas mozna zapnuty pullupy ale ty sou jen na Portu B -- Port A je nema

a jelikoz nektere promenne se nastavuji podle portu A, a port A bude neco jako radio, tak nejspis bude vystup kmitat tak rychle, ze to nevidis, nebo se to nascita ze to proste ani nikdy nevypne

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.44.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV+42
God of flame
22. 8. 2012   #7
-
0
-

a pak jeste jedna drobnost.. pull up taha napeti na Vcc  ->  vse ostatni na PB se bude tvari jako sepnute(krom toho tlacitka) - chtelo by to asi pull downy :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.44.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Tomy
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
22. 8. 2012   #8
-
0
-

Hele a je možné, že by byl ten mikroprocesor nějak už poškozený? :D Vím že se ptám moc, ale teprve s tím začínám ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.167.–
KIIV+42
God of flame
23. 8. 2012   #9
-
0
-

tak tam nahraj jednoduchy blikatko..  opakovani nejakeho cekani a prepnuti ledky

(jinak sou tydle cipy pomerne odolny.. samozrejme kdyz do nich nepustis 10V misto 5 a nebo misto programovacich 13V tam nehodis 20)

Daleko pravdepodobneji mas blbe to zapojeni

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Tomy
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
23. 8. 2012   #10
-
0
-

Nahrál jsem tam nějaké blikátka a ty fungují dobře. Takže chybu budu mít nejspíš někde v tom zapojení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.167.–
KIIV+42
God of flame
23. 8. 2012   #11
-
0
-

zkus nahodit ty pull down rezistory... na vsechny vstupy

nebo to jen zadratovat na log 0 krom spinace

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Tomy
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
23. 8. 2012   #12
-
0
-

Takže dneska jsem si s tím trochu více pohrál a chyba byla nejspíš v těch pull down rezistorech ;) Vytvořil jsem pár jednoduchých programu, nahrál do PICu, přidal pull down rezistory a testoval. Všechno bylo OK a jelo to tak, jak mělo :) Mockrát díky za pomoct. Snad to byl ten hlavní důvod, proč mi to nikdy nechtělo fungovat :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.167.–
KIIV+42
God of flame
24. 8. 2012   #13
-
0
-

kazdopadne kdyz tam mas ty pull downy tak vypni pull upy (teda pokud uz nejsou) akorat zbytecne tece proud mezi pull up/down :D  (ikdyz na experimenty je to uplne jedno)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Tomy
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
24. 8. 2012   #14
-
0
-

Pull upy vyple mám :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.167.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Co ten program dělá — založil Tonda

PIC16F84 — založil Jiří Chytil

PIC16F84 — založil Joker478

Pic16F84 — založil lama

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý