Co byste si přáli v .NET a C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Co byste si přáli v .NET a C# – .NET – Fórum – Programujte.comCo byste si přáli v .NET a C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Vaizo0
Stálý člen
19. 9. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,

tento příspěvek bude pro toto fórum trochu atypický, protože nepotřebuji s ničím pomoci.

Zajímalo by mě, co byste si přáli v dalších verzích .NET a C# a kterým směrem si myslíte, že by tato technologie mohla směřovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.127.–
ingiraxo+15
Grafoman
19. 9. 2012   #2
-
0
-

abych pravdu řekl, tak ani nevim... ale asi jedině to, aby pro celej .NET framework povolili vykreslování pres directx11

u WPF to tušim tak funguje, i když nevim jestli přímo přes 11 nebo starší, ale nějak zapoměli na starej dobrej "čistej" WinForm :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Vaizo0
Stálý člen
19. 9. 2012   #3
-
0
-

Mě by se třeba líbilo, aby se rozšířily možnosti klíčového slova where např na enumy nebo i neprázdné konstruktory.

public classA<T> where T : enum 
public classA<T> where T : new(int)

samozřejmě většina z těchto věcí jde pořešit přes rozhranní, ale tohle by se mi občas hodilo.

Obecně bych asi přidal několik vlastností z Spec# třeba not-null typy apod.

Taky by se konečně mohl měl udělat pořádek v kolekcích (bohužel nereálné kvůli zpětné kompatibilitě) a některé, které chybí (ring buffer, některé stromy, graf, ...) by se mohly přidat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.127.–
ingiraxo+15
Grafoman
19. 9. 2012   #4
-
0
-

a když uz by byli u toho, tak bych ucenil přidání ukazatelů a aby nebylo nutný všechno vytvářet přes "new"... ale toho se asi nedočkám :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Vaizo0
Stálý člen
19. 9. 2012   #5
-
0
-

#4 ingiraxo
To už jsem si taky kolikrát říkal, že by se mi hodilo. Vlastně to tam i je, ale pak je projekt nastavený jako unsafe a už ho člověk nemůže použít v jiných safe projektech.

Možnost kód zkompilovat přímo do nativního kódu by byla taky super    A to už by v kombinaci s dynamic typem mohla být docela sranda ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.127.–
Evzen+2
Návštěvník
19. 9. 2012   #6
-
0
-

Mně by se líbilo, kdyby fw 4.0 měl automaticky v sobě (vedle sebe) fw 3.5 a analogicky pro ostatní.

Už se mi párkrát stalo, že klient měl nainstalovaný pouze .net 4.0 a 3.5 chyběla úplně.

Pak by se mi líbilo u WPF, kde tradičně využívám MVVM pattern, nějaká vychytávka (atribut?) nad property, abych nemusel pořád tupě opisovat toto:

        private string _displayName;
        public string DisplayName
        {
            get
            {
                return _displayName;
            }
            set
            {
                if (_displayName != value)
                    _displayName = value;
                NotifyOfPropertyChange(() => DisplayName);
            }
        }

Evžen

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.183.–
mephi0
Expert
19. 9. 2012   #7
-
0
-

   

MyClass someObject = null;

var x = someObject.?someProperty.?someValue;

if (x == null)

     Console("Hura :)");
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2:80a:3d2d:e47b:...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Vaizo0
Stálý člen
19. 9. 2012   #8
-
0
-

T#7 mephi

To je taky pravda. Ale jde to určo ohackovat třeba takhle:

public static T? SafeGet(this Func<T> function) where T : struct
{
	try
	{
		return function();
	}
	catch(NullReferenceException)
	{
		return null;
	}
}

a použilo by se to pak takhle:

((Func<int>)(() => xxx.yyy.id)).SafeGet()

Na čemž je nejblbější to přetypování na Func<T>, protože kompiler to nerozpozná a neví, jestli to přeložit jako Func<T> nebo Expression<Func<T>>. Ale ikdyby to šlo bez toho přetypování, tak je to furt jako škrábat se levou rukou v pravým uchu ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.162.54.–
David Klouček
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
20. 9. 2012   #9
-
0
-

Proč vůbec tu kompilaci do nativního kódu neudělali už dávno?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.154.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý