C# Změna textu v Label – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# Změna textu v Label – .NET – Fórum – Programujte.comC# Změna textu v Label – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Godysek0
Duch
21. 9. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, jsem začátečník a potřeboval bych poradit, jak změnit text v Label ve WPF. Do Labelu bych chtěl dostat Value ze Slideru při změně hodnoty.

Ve winform aplikaci bych to udělal takhle (trackbar + label):

private void trackBar1_Scroll(object sender, EventArgs e)
        {
            label1.Text = trackBar1.Value.ToString();
        }

Bohužel, ale nevím jak to udělat ve WPF (slider + label), zkoušel jsem to následovně:

private void slider_ValueChanged(object sender, RoutedPropertyChangedEventArgs<double> e)
        {
            //Změna popisku dle hodnoty
            Label label1 = new Label();
            label1.Content = slider.Value.ToString();
                        
        }

Ale bez výsledku. Předem díky za radu/y, jak toho docílit.  

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.139.–
Vaizo0
Stálý člen
21. 9. 2012   #2
-
0
-

#1 Godyseky

Proč vytváříš novou instanci toho labelu? Použíj existující.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.127.–
Evzen+2
Návštěvník
21. 9. 2012   #3
-
+1
-
Zajímavé

Přesně jak říká Vaizo. Ty jsi vytvořil nový Label, přidal mu text, ale nikde si ho nezobrazil.

Buď máš v GUI předpřipravený Label a přistoupíš k němu přes jméno a změníš mu obsah a nebo musíš tento nový label přidat dynamicky do GUI.

Alternativně lze využit bindingu, ale pokud si začátečník, přistup k již existujícímu labelu přes název a podhoď mu nová data.

Evžen

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.214.–
Godysek0
Duch
21. 9. 2012   #4
-
0
-

#2 Vaizo

Bez Label label1 = new Label(); mi to vyhodí vyjímku NullReferenceException.

Když hodím do Mainu 

label1.Content = slider.Value.ToString(); tak to funguje bez problému. Vypíše počáteční nastavenou hodnotu. Problém nastane právě v okamžiku když chci měnit label1 při změně hodnoty slideru. 

private void slider_ValueChanged(object sender, RoutedPropertyChangedEventArgs<double> e)
        {
            //Změna popisku dle hodnoty
            
            label1.Content = slider.Value.ToString();
                        
        }

To vyhodí již zmíněnou vyjímku. Omlouvám, nechci vás tím nějak zatěžovat. Znám jen jednoduchý konzolový app v C... v C# si jentak "hraju", spíš metodou pokus-omyl  . Právě ve Winform s tím problém nemám, tam je to v pohodě a běží to jak chci. Zkouším WPF a tam mi to nějak nejde :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.139.–
ingiraxo+15
Grafoman
21. 9. 2012   #5
-
0
-

   

slider1.ValueChanged += new RoutedPropertyChangedEventHandler<double>((o, e) =>
{
    label1.Content = e.NewValue.ToString();
});
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Godysek0
Duch
21. 9. 2012   #6
-
0
-

#5 ingiraxo
Gomenasai.. Nevím o co jde   .

Každopádně díky všem, hlavně velký díky tobě Evzene za ten Binding, zjistil jsem si co to je.. celkem tomu i rozumím (nejspíš :D), ale každopádně to vyřešilo můj problém. Ve VS do XAMLu jsem přidal Binding do Contentu a je to v pohodě, funguje to, jak jsem chtěl :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.139.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Změna textu u TextBoxu — založil DamageDealer

Změna textu na čísla v GUI — založil Noneus

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý