Triedenia v .NET – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Triedenia v .NET – .NET – Fórum – Programujte.comTriedenia v .NET – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jimi
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
11. 10. 2012   #1
-
0
-

Dorby vecer,

chcel by som sa len opytat ake triedenia poskytuje .NET. Teda mam napr. List<int> a chcel by som ho nejak zotriedit napr.: vzostupne. Ake keniznice su na to ? Asi by sa to dalo aj cez LINQ. Napiste svoje navrhy a tak. Dik 

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.67.–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
11. 10. 2012   #2
-
0
-

Třída List má funkci Sort(...) pokud by jsi to chtěl od největšího po nejmenší, tak po sortu zavolej Reverse(...), kterej obrátí pořadí, ale funguje pouze na seřazeným poli

Pokud by si chtěl pokročilejší sortování, tak tyhle funkce mají další parametry, kde si můžeš nastavit vlastní podmínky pro sortování

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Jimi
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
11. 10. 2012   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
Chcel by som zotriedit listBox. Viem napisat rucne triediaci algoritmus ale ja by som to chcel cez nejaku funkciu. Ako na to ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.67.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
11. 10. 2012   #4
-
0
-

Třeba tak jak ti poradil ingiraxo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
ingiraxo+15
Grafoman
11. 10. 2012   #5
-
0
-

#3 Jimi
ListBox má vlastnost Sorted, takže pokud chceš od A-Z, tak to nastav jednoduše na True

Pokud chceš obráceně od Z-A, tak už je to trochu komplikovanější a můžeš to řešit několika způsoby a jeden z nich je jak jsem napsal předtim:

var temp = listBox.Items;
listBox.Items.Clear();

ArrayList list = new ArrayList(temp);
list.Sort();
list.Reverse();
listBox.Items.AddRange(list.ToArray());
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 75 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý