Prvočíslo - JAVA – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Prvočíslo - JAVA – Java – Fórum – Programujte.comPrvočíslo - JAVA – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tommi
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
14. 10. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval bych docela hodně poradit. Mám za úkol napsat program v JAVA, kde zadáte číslo, a on by měl napsat zda je to prvočíslo nebo není. Vůbec si s tím nevím rady. Určitě to bude jen an pár řádků, nějaký ten for() a if(), ale sám na to zatím nemohu přijít. Moc děkuji za jakoukoliv pomoc. Jsem začítečník v JAVě, takže prosím žádné pokročilé příkazy. Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.202.86.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
14. 10. 2012   #2
-
0
-

tak popis definici prvocisla

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Tommi
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
14. 10. 2012   #3
-
0
-

#2 KIIV
je to cislo, ktery se da delit pouze jednickou nebo samo sebou

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.202.86.–
KIIV+42
God of flame
14. 10. 2012   #4
-
0
-

no a ted jak by pocitac mohl zjistit jestli ma cislo nejaky jiny delitel?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Tommi
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
14. 10. 2012   #5
-
0
-

#4 KIIV
zkouset to cislo delit, ale tak v tom pripade by to musel delit vsema cislama co jsou mensi nez to cislo zadane, pokud to spravne chapu ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.202.86.–
KIIV+42
God of flame
14. 10. 2012   #6
-
0
-

#5 Tommi
presne tak... ikdyz neni uplne nutne delit vsema da se jen do urcite hranice (zkus si rozepsat treba delitele cisla 100)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Tommi
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
14. 10. 2012   #7
-
0
-

#6 KIIV
1,2,4,5,10,20.25,50,100

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.202.86.–
KIIV+42
God of flame
14. 10. 2012   #8
-
0
-

no a kdyz je to delitelny 2 tak je to delitelny i 50ti.. pokud je to delitelny 4ma tak je to delitelny i 25... pokud je to delitelny 5ti tak je to delitelny i 20.. pokud delitelny 10 tak je to delitelny 10 :D... no proste pokud nenarazis na delitel do odmocniny toho cisla, tak uz zadnej dalsi nebude

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ingiraxo+15
Grafoman
14. 10. 2012   #9
-
0
-

trošku pomužu, protoze tohle tady už stejne zaznelo =)

public boolean isPrimeNumber(int number)
{
    // pokud cislo bude 2, tak je prvocislo
    if (number == 2)
        return true;
		
    // pokud cislo bude <= 1 nebo bude delitelne 2, tak neni prvocislo
    if (number <= 1 || (number % 2) == 0)
        return false;
	
    // dodelej si sam :)
    for( ... )
    {
        // zjisteni ostatnich cisel
    }
    return true;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Tommi
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
14. 10. 2012   #10
-
0
-

#8 KIIV
dobře, ale stále nemám tušení jak bych ten program měl napsat ... tkze, nactu cislo z klavesnice, ale dal se nehnu .. nejspis tam bude nejaky cyklus, ktery mi rekne jestli je to cislo delitelny tim a tim .. ale fakt nwm :/ promin za obtezovani takovyma mozna banalnima otazkama, ale opravdu toho v java moc neumim, mam ji teprv mesic ve skole ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.202.86.–
sleepy0
Stálý člen
14. 10. 2012   #11
-
0
-

Tak napriklad taka zla alfa verzia by mohla ist takto:

/**
* Progrma prejde vsetky cele cisla od {1,..,n-1} a pozre sa ci su delitelmi zadaneho cisla
*/
public static boolean isPrime(int number){
	for(int m = number-1; m > 1; m--){
		if(number % m == 0)
			return true;
	}

	return false;
}

pouvazuj ze ake cisla iba staci testovat a bude sa dat program zjednodusit, resp. aku cast staci iba testovat napr. (n)^k kde k je nejake rcionalne cislo ale to necham na teba ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.195.–
sleepy0
Stálý člen
14. 10. 2012   #12
-
0
-

Jo a este si treba uvedomit ze ake cisla nemusis vobec testovat napr. take co su delitelne 2?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.195.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
15. 10. 2012   #13
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý