ProgressBar – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

ProgressBar – Java – Fórum – Programujte.comProgressBar – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anderos
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
15. 10. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, mám takový malý problém a to ten, že mi nejde rozchodit ProgressBar, mám metodu, která obsahuje cyklus for a podle jeho inkrementace potřebuji updatovat ProgressBar, při spuštění se nic neděje a až cyklus skončí ProgressBar se objeví full...Nevím co s tím..

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.249.–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
15. 10. 2012   #2
-
0
-

tipnul bych, že to bude díky tomu, že to běží ve stejným vlákně, jak cyklus tak aktualizace pbaru

aby to fungovalo, musel bys aktualizaci pbaru dat do separátního vlákna nebo řešit jinak, ale asynchroně

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
TheOndrap+2
Super člen
15. 10. 2012   #3
-
0
-

Přesně tak .. chápej to tak, že aplikace standartně běží v 1 vlákně a když děláš aplikaci s GUI, tak to jedno vlákno se stará o vykreslování prvků ( zakřížkování CheckBoxu, když klikneš, kliknutí na tlačítko, kreslení progressBar) a ty když tohle vlákno zatížíš nějakým výpočtem (cyklem ve kterým inkrementuješ ten PBar) tak to vlákno nemůže dělat 2 věci najdnou.

  • 1 - hlavní vlákno, ve kterém vytvoříš ProgBar
  • 2 - vlákno ve kterém spustíš výpočet a postupně budeš ten PBar updatovat

To je jako kdybys lil vodu do sklenice a přitom si chtěl říkat kolik tam je vody .. a přitom mohl naráz dělat jenom jednu věc .. to nejde, na to potřebuješ 2 lidi .. 1 co leje a 1 co povídá :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Anderos
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
16. 10. 2012   #4
-
0
-

Díky moc, trošku jsem se na to díval a je mi jasné, že budu muset předávat proměnnou, podle které se bude PBar updatovat a proměnnou s MaxValue, ale pořád nechápu skladbu toho programu s dvěma vlákny, nemohli by jste někdo hodit sem malý příklad s jedním forem v jednom vlákně a PBarem v druhém? Dělám to v NetBeansech a jejich JFrameu. Díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.138.–
ingiraxo+15
Grafoman
16. 10. 2012   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
TheOndrap+2
Super člen
16. 10. 2012   #6
-
0
-

No .. normálně v mail si vytvoříš Form, do něj vložíš jProgressBar, nastavíš rozměry a zobrazíš. A spustíš vlákno (napíšeš třídu s vláknem), které může mít třeba tenhle kod:

class Vlakno implements Runnable{
    int i;
    jProgressBar pBar;
    
    Vlakno(final jProgressBar param){
        super();
        this.pBar = param;
    }
    
    @Override
    public void run() {
        for(i=0; i<101; i++){
            pBar.setValue(i);
            try {
                Thread.sleep(100);
            } catch (InterruptedException ex) {
                System.out.printf("!! Systemova chyba , vlakno nejde uspat!!");
            }
        }
    }

jako param si předáš ten jProgressBar, jehož nastavení potom ovlivňuješ .. když to nebudeš stále chápat, napiš a pošlu ti to celý .. ae snaž se to udělat sám

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Anderos
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
18. 10. 2012   #7
-
0
-

Díky, už jsem to zmákl a funguje to podle mých představ, až budu mít zase problém, určitě se na Vás pánové obrátím. Ještě jednou díky 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.138.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 183 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý