Divná chyba Python 2.7 – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Divná chyba Python 2.7 – Python – Fórum – Programujte.comDivná chyba Python 2.7 – Python – Fórum – Programujte.com

 

PiKey
~ Anonymní uživatel
27 příspěvků
1. 11. 2012   #1
-
0
-

co to má znamenat ???

>>> ================================ RESTART ================================
>>> 500/345
1
>>> -500/-345
1
>>> 500/-345
-2
>>> -500/345
-2
>>> 
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.202.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 11. 2012   #2
-
0
-

celociselne deleni

500/345 =  1 a zbytek 155

-500/-345 = 1 a zbytek 155

ty -2 sou lepsi ..    je to neco jako  -1.44927536231884057971  ale odsekava se dolu (a dolu znamena -2)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
PiKey
~ Anonymní uživatel
27 příspěvků
1. 11. 2012   #3
-
0
-

#2 KIIV
cože? :D

tady jde o to, že když dělm mezi sebou záporné a kladné číslo, vyjde chybný výsledek (o 1 nižší)

nemůže přece když udělám -500 / 9999 vyjít -1

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.202.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 11. 2012   #4
-
0
-

Opravdu celociselne ne... ale jestli to python pocita realne a pak hodi  int(vysledek) tak se to odsekne smerem k nizsimu cislu

(ci to tak aspon vypada)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
PiKey
~ Anonymní uživatel
27 příspěvků
1. 11. 2012   #5
-
0
-

#4 KIIV
vypadat může,, ale není to tak,,,, když to počítáš ve floatech a převedeš do int tak to vyhodí správně

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.202.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 11. 2012   #6
-
0
-

>>> math.floor(-500.0/9999)
-1.0

>>> int(-500.0/9999)

0

proste to delaj pres floor a ne pres int

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 11. 2012   #7
-
0
-

proste bych se venoval radeji perlu.. te umi aspon pocitat :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
1. 11. 2012   #8
-
0
-

5.6. Binary arithmetic operations

The / (division) and // (floor division) operators yield the quotient of their arguments. The numeric arguments are first converted to a common type. Plain or long integer division yields an integer of the same type; the result is that of mathematical division with the ‘floor’ function applied to the result.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
PiKey
~ Anonymní uživatel
27 příspěvků
1. 11. 2012   #9
-
0
-

mohl by mi to někdo přeložit? 

zlz : any idea, why i can't sign up to pygame.org? there is no contact to admin 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.202.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
1. 11. 2012   #10
-
0
-

Prostě výsledkem dělení celých čísel je celé číslo a jeho hodnota je výsledek matematického dělení zakrouhlený na celá čísla dolů (v py2). Jak psal KIIV, jen jsem ti to vytáhl z dokumentace, kam ses měl podívat nejdřív.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

DIvná chyba — založil Zuben

Python chyba v instalaci — založil jajsemnovyzak

Divna nahoda — založil Earl Cash

Python-zavirani oken v python shell — založil Daniel zita

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý