Switch - ochrana proti pismenum – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Switch - ochrana proti pismenum – Java – Fórum – Programujte.comSwitch - ochrana proti pismenum – Java – Fórum – Programujte.com

 

Kuchar
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
7. 11. 2012   #1
-
0
-

ahoj, potrebuju poradit. mam switch kde vybivam volbu pomoci zadaneho cisla,defaul me chrani proti chybne zadanemu cislu, ale potreboval bych neco, co by vyhlasilo chybu kdyz zadam namisto cisla pismeno, protoze mi okamzite jinak spadne cely program a hlasi to chyby .. dekuji za pomoc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.202.85.–
sakal910
Stálý člen
7. 11. 2012   #2
-
0
-

#1 Kuchar
Co takhle zkusit ošetřit správnost zadaného parametru? např. dát to zadání toho čísla do cyklu do-while a pokud uživatel zadá něco jiného než číslo, tak se mu vypíše hláška a zadávání se opakuje... když tak sem hod zdroják a poradím ti konkrétněji :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.47.141.–
Kuchar
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
7. 11. 2012   #3
-
0
-

zdravim,#2 sakal91
tak cislo zadavam tady:

System.out.println("Zadej 1 pro praci s cisly z klavesnice.");
        System.out.println("Zadej 2 pro praci s cisly ze souboru.\n");
        Scanner y = new Scanner(System.in);
        System.out.println("Vyber moznost: ");
        int vyber0 = y.nextInt();
        
        
        switch(vyber0){
            case 1:
                System.out.println("________________________________________");
.............atd ...
		break;

zdrojak neni cely, ale tohle by melo stacit, je to kde zadavam cislo pro switch, jsem v jave dcela zacatecnik tk bych potreboval prochu vis poradit .. kujuuu

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.202.85.–
sakal910
Stálý člen
7. 11. 2012   #4
-
0
-

#3 Kuchar
 

 public static int ctiInt() {
		int cislo = 0;
		String vstup;
		boolean nacteno = false;
		BufferedReader in = new BufferedReader(new InputStreamReader(System.in));
		
		do {
			try {
				vstup = in.readLine();
				cislo = Integer.valueOf(vstup).intValue();
				nacteno = true;
			}
			catch (NumberFormatException e) {
				System.out.println("Musite zadat cislo! Zadejte znovu. " + e.getMessage());
			}
			catch (IOException e) {
				System.out.println("Chybne nactene cislo! Zadejte znovu. " + e.getMessage());
			}
		}while (!nacteno);	
		return cislo;
	}
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.47.141.–
sakal910
Stálý člen
7. 11. 2012   #5
-
0
-

#3 Kuchar 

Tady je metoda pro načtení čísla... Pokud uživatel zadá něco jiného než číslo, tak se mu vypíše hláška a proces se opakuje dokud nezadá platné číslo :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.47.141.–
sakal910
Stálý člen
7. 11. 2012   #6
-
0
-

#3 Kuchar
Já si třeba ve škola jak sem se to učil udělal třídu VstupDat.java a tam jsem si udělal statické metody pro načtení Stringu, int-u, float-u atd... A pak jsem je jen volal v programu takhle: VstupDat.ctiInt();  Hodně to ulehčí práci takže jestli můžu poradit, tak si to zkus taky takhle udělat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.47.141.–
Kuchar
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
7. 11. 2012   #7
-
0
-

zdravim,#6 sakal91
vyzkousim nejdrive tu metodu :) za chvilku uvidime jestli sem to tam vubec hodil dobre :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.202.85.–
Kuchar
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
7. 11. 2012   #8
-
0
-

#6 sakal91
dekuji moc, ta metoda funguje perfektne :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.202.85.–
sakal910
Stálý člen
7. 11. 2012   #9
-
0
-

#8 Kuchar
Nemáš zač, jsem rád že to funguje a že ti to pomůže :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.47.141.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý