SQL script na serveru – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

SQL script na serveru – MySQL – Fórum – Programujte.comSQL script na serveru – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kamil Sk?la0
Návštěvník
13. 3. 2006   #1
-
0
-

Ahoj Peto,chtel bych poprosit o malou radu, jeslti bys nevedel z hlavy nakej rchlej postup(prikaz).
Chci prejit na databazi MySQL, predelavam svuj program, nainstaloval sem si server, vse v poho, ale nevim, jak primo na serveru spustit sql script, kterym bych vytvoril databazi.
Diky a dzus :-))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kdyz chces nahoru, musis dolu :-) dchub://allhub.net
Reklama
Reklama
Kamil Sk?la0
Návštěvník
13. 3. 2006   #2
-
0
-

asi sem spatne oslovil leadera :-) sry gulo :-))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kdyz chces nahoru, musis dolu :-) dchub://allhub.net
13. 3. 2006   #3
-
0
-

Pripoj se tam pres nejakeho SQL klienta nebo si pro to udelej jednoduchy php soubor ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Kamil Sk?la0
Návštěvník
14. 3. 2006   #4
-
0
-

eee php neee.
ja se na server pripojim v poho, ale potrebuju tu databazi, tu mam v sql scriptu, ale potreboval bych ho spustit treba rucne primo na serveru aby mi tu databazy i s tabulkama vytvoril.
V interbase to slo v IBConsole i primo vytvaret databaze s tabulkama ale tady nevim.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kdyz chces nahoru, musis dolu :-) dchub://allhub.net
14. 3. 2006   #5
-
0
-

A to tam nikde neni moznost provest prikaz?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Kamil Sk?la0
Návštěvník
14. 3. 2006   #6
-
0
-

To ja prave nevim, MySql sem nainstaloval vcera :-)
Ale urcite by mel umet ulozeny procedury atd.
Bych radsi spoustel script, nez definovat celou tabulku primo v kodu programu.
Jinak rucni vytvoreni tabulky a databaze neni problem, ale potrebju to spis volat se scriptu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kdyz chces nahoru, musis dolu :-) dchub://allhub.net
Peter Halmo0
Stálý člen
14. 3. 2006   #7
-
0
-

to je pre MSSQL a ne pre MYSQL ;) nemyslis? ale ja by som si spravil na tvojom mieste maly systemik na vkladanie tabuliek atd. ak som to spravne pochopil to je najednoduchsie

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
14. 3. 2006   #8
-
0
-

Oj...sry, goglil jsem to narychlo a nevsim jsem si, ze mi to vyhodilo spatnou verzi :tuc:

Ale je to fajn programek :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Kamil Sk?la0
Návštěvník
14. 3. 2006   #9
-
0
-

no ja to potrebuju delat programove primo v kodu, nebo z kodu zavolat trebas stored proc a vytvorit co potrebuju.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kdyz chces nahoru, musis dolu :-) dchub://allhub.net
Kamil Skála0
Návštěvník
14. 3. 2006   #10
-
0
-

Tak myslim,m ze problem uz mam vyresen :-)
Nasel sem komponentu v Delphach přes kterou se da spustit script a facha to :-))
soubor.sql spusti ho a prikaz se provede.
Skoda ze to nebylo u tech komponent napsany.
Ale primo nakym prikazem pres konzoli to urco taky musi jit :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kdyz chces nahoru, musis dolu :-) dchub://allhub.net
Kamil Skála0
Návštěvník
15. 3. 2006   #11
-
0
-

Jeste mam technickou: jake omezeni ma MySql na maximalni pocet zaznamu v tabulce?
A bude se v serialu pocitat i s Trigerry a generatory?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kdyz chces nahoru, musis dolu :-) dchub://allhub.net
Peter Halmo0
Stálý člen
15. 3. 2006   #12
-
0
-

ak viem dobre nie je obmedzeny,ale stlpcov moze byt do 4000 :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kamil Sk?la0
Návštěvník
15. 3. 2006   #13
-
0
-

Oops, ja budu mit 3000 a vic zaznamu, obavam se ze se dotknu stropu :-))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kdyz chces nahoru, musis dolu :-) dchub://allhub.net
Peter Halmo0
Stálý člen
15. 3. 2006   #14
-
0
-

tak potom skus PostgreSQL :D:D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kamil Skála0
Návštěvník
15. 3. 2006   #15
-
0
-

A sou tam naky rozdily v syntaxi, pouziti atd.? Ten je taky ve Free verzi nebo zacvakat? :-D a jakej ma limit? jestli to ma smysl zase predelavat, kdyz uz sem se do toho tak hezky dostal :-)
Jo jinak ten prikaz na spousteni scriptu na konzoli je: "source <cesta_ke_scriptu>".
Priklad: source C:MySQLscriptsmuj.sql;

:-D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kdyz chces nahoru, musis dolu :-) dchub://allhub.net
Peter Halmo0
Stálý člen
16. 3. 2006   #16
-
0
-

Je free ak chces na locala.. niektore hostingy ho nepodporuju
super clanok o porovnani je tu: http://www.root.cz/clanky/mysql-vs-postgresql-vs-firebird/?SID=FB077586F7D94B9FE3A2EA4271291ED2

:) syntax je skoro podobny :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
lamb0
Newbie
16. 3. 2006   #17
-
0
-

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/table-size.html

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kamil Skála0
Návštěvník
16. 3. 2006   #18
-
0
-

Ale ted bych potreboval vazne poradit, lze podminkovat vytvareni indexu?
Respektive, potrebuju zjistit, jestli index uz existuje, pokud ne, vytvorim jo, pokud ano, nic se neprovede, zkousel jsem IF NOT EXISTS, ale to mi server nebere, lze to? Nebo se to zapisuje jinak?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kdyz chces nahoru, musis dolu :-) dchub://allhub.net
Zdeněk Lehocký
~ Šéfkorektor
+2
Grafoman
10. 4. 2006   #19
-
0
-

A normálně přes kozoli by to nešlo? Nečetl jsem moc všechny příspěvky, tak za případnou mou blbou otázku se omlouvám.. :frosty_x:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
* Šéfkorektor *
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Ziskani dat z MS SQL SERVERU — založil machis

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý