SQL dotaz – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

SQL dotaz – PHP – Fórum – Programujte.comSQL dotaz – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Rudolf0
Newbie
13. 3. 2006   #1
-
0
-

Zdravim,

potreboval by som do nasledujuceho skryptu dosadit vedla tlacidla "Formular", tag SELECT s polozkami napr. (Firma, Priezvisko, Auto) + tlacidlo s value napr. "Prove?" (ide o vykonanie riadku s SQL dotazom $vypis....), po ktorom stlacen? skrypt odkaze sam na seba s tym ze sa vykona kod.
Uz som sa o to pokusal, ale vzdy po odkazani skryptu sa miesto vypisu tabulky previedla druha moznost / a to vlozenie do tabulky (vid skrypt).Predpokladam, ze po vykonani formulara s tagom SELECT treba prednastavit aj premennu $_POST['moznost'] == "vypis", ale ako ?


Momentalne je skrypt urobeny tak, ?e tag SELECT je zacleneny v inom html skrypte (co mi funguje). Ide mi o to, aby sa funkcia s SQL dotazom vykonala z jedneho suboru aj S vypisom tabulky.

POKIAL JE POPIS PROBLEMU NEPREHLADNY, POSLEM AJ DRUHY HTML ZDROJAK.

ZA POMOC DAKUJEM :D

KOD:

<!-- Vyp?sanie obsahu datab?zy a pr?ca s jednotliv?mi z?znammi -->

<?php

include "./udaje.php"; // $databaza, $vypis, $spojenie

$vypis = "SELECT * FROM zakaznik ORDER BY '{$_REQUEST["zakaznik_podla"]}'";
$vloz = "INSERT INTO zakaznik VALUES ('','$firma','$priezvisko','$meno','$adresa','$funkcia','$telefon','$email')";
$vysledok = MySQL_DB_Query($databaza, $vypis, $spojenie);

if ($_POST['moznost'] == "vypis")
{?>

<TABLE width="100%" border="0" cellspacing="2" cellpadding="0">
<tr style="background: silver">
<td><FONT size="2"><b>ID</td>
<td><FONT size="2"><b>Firma</td>
<td><FONT size="2"><b>Priezvisko</td>
<td><FONT size="2"><b>Meno</td>
<td><FONT size="2"><b>Adresa</td>
<td><FONT size="2"><b>Funkcia</td>
<td><FONT size="2"><b>Telef?n</td>
<td><FONT size="2"><b>E-mail</td>
</TR></FONT>

<?while($riadok=mysql_fetch_array($vysledok)){?>
<TR style="background: cyan">
<TD><FONT size="2"><?echo $riadok["idz"];?></TD>
<TD><FONT size="2"><?echo $riadok["firma"];?></TD>
<TD><FONT size="2"><?echo $riadok["priezvisko"];?></TD>
<TD><FONT size="2"><?echo $riadok["meno"];?></TD>
<TD><FONT size="2"><?echo $riadok["adresa"];?></TD>
<TD><FONT size="2"><?echo $riadok["funkcia"];?></TD>
<TD><FONT size="2"><?echo $riadok["telefon"];?></TD>
<TD><FONT size="2"><?echo "<a href='mailto:$riadok[email]'>$riadok[email]</a>"; ?></TD>
<TD>
<FORM method="post" action="zmaz_zakaznik.php">
<INPUT type="hidden" name="IDZ" value="<?echo $riadok["idz"];?>"><INPUT type="submit" value="Vymaza?">
</FORM>
</TD>
<TD>
<FORM method="post" action="edituj_zakaznik.php">
<INPUT type="hidden" name="IDZ" value="<?echo $riadok["idz"];?>"><INPUT type="submit" value="Edituj">
</FORM>
</TD>
</TR></FONT>
<?}?>
</TABLE>
<?
MySQL_Close($spojenie);
}
else
{
MySQL_DB_Query($databaza, $vloz, $spojenie);
echo "Vzkaz bol pridan?.";
}

echo "<FORM method='get' action='formular_zakaznik.htm'><INPUT type='submit' value='Formul?r'></FORM>";

?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
13. 3. 2006   #2
-
0
-

myslis tohle:



<select name="moznost">
<option value="firma">Firma</option>
<option value="auto">Auto</option>
</select>


...pokud ne, tak sorry ale fakt jsem to asi nepochopil :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Rudolf0
Newbie
13. 3. 2006   #3
-
0
-

myslim presne to. vedel by si s tym pomoct ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
13. 3. 2006   #4
-
0
-

Co presne s tim mas za problem?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 45 hostů

Podobná vlákna

SQL dotaz — založil Bryant

Sql dotaz — založil machis

Dotaz SQL — založil SantaClaus

SQL dotaz — založil chvoj

SQL dotaz — založil Figa

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý