Callback – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Callback – C / C++ – Fórum – Programujte.comCallback – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Bobek6
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
29. 11. 2012   #1
-
0
-

Prosím mohl by mi tu někdo jednoduše vysvětlit callback funkci. Třeba i na jednoduchým příkladu. K čemu se taková funkce, metoda používá? Jaký je rozdíl (pokud je) oproti handleru? Díky za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.211.–
Reklama
Reklama
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
29. 11. 2012   #2
-
0
-

#1 Bobek6
V podstatě je to funkce, jejíž adresu "někam" zadáš a ona je pak nějakým mechanismem volaná. Například timer ve windows. Při inicializaci (SetTimer) můžeš zadat adresu své funkce a ta je pak při každém tiknutí timeru zavolaná a ty v jím kódu třeba vypíšeš aktuální čas a tak realizuješ "běžící" hodiny. Ostatně i ta nejzákladnější funkce jako je procedura okna která je volaná při obdržení nějaké zprávy je "callback".

Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
Bobek6
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
30. 11. 2012   #3
-
0
-

#2 Radek Chalupa
Paráda, moc děkuju za rady ... myslím, že sem to pochopil, ještě si zkusím něco naprogramovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.211.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 83 hostů

Podobná vlákna

Callback — založil Anonym

Exception in tkinter callback — založil Marek Kadlčík

Callback funkce s parametry — založil CommanderZ

Exception in Tkinter callback — založil dragon124

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý