String do tab. WPF v reálnem čase – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

String do tab. WPF v reálnem čase – .NET – Fórum – Programujte.comString do tab. WPF v reálnem čase – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
4. 12. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,
je realizovatelné vytvořit program, který ze stringů, zapsaných v CW, vytvoří tabulku ve WPF.
např.: V CW zadám Jméno přijmení věk a ve WPF se mi to uloží do label1 label2 label3 a další data by se zapsala na nový řádek.

Je mi jasné že toereticky to jde. Jen bych potřeboval nakopnout, poradit na co se zaměřit, čím začít. !!!Neloudím hotový program!!!

Předem děkuji za návrhy a rady.

S pozdravem Martin

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.144.–
Reklama
Reklama
Evzen+2
Návštěvník
5. 12. 2012   #2
-
0
-

Ahoj,

nejprve si přečti něco o C# a WPF. Ukládat něco do labelu je při nejmenším divné.

Navrhneš si jednoduché GUI, ať už pomocí designeru nebo pomocí layout prvků.

Tip: Osobně nejvíc využívám Grid, je asi nejpracnější na zapracování, ale uděláš v něm vše a pokud si někdy navrhoval tabulky pro HTML, tak nebudeš mít moc problém.

Na GUI si přidáš 3x textBox a jeden button a pokud jedeš ve WPF 4.0, tak ten má v základu DataGrid, tedy tabulku. Pokud používáš framework 3.5, tak si budeš muset dotáhnout knihovnu z codeplexu.

Vytvoříš si model objekt, který bude obsahovat tvé tři (nebo i víc) hodnoty a vytvoříš si BindingCollection obsahující právě tyto prvky.

Pak už jen jednoduše budeš reagovat na stisk tlačítka a po stisku si přečteš hodnoty z textBoxů, vytvoříš model objekt a přidáš ho do kolekce.

DataGrid si ho díky bingingu automaticky nabere a zobrazí.

P.S.: Existuje dvojí způsob používání WPF.. 1) standardně jako WinFormy a nebo 2) MVVM :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.183.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 77 hostů

Podobná vlákna

Input v realném čase — založil MatyMal

Nauč se Python na reálném projektu — založil Michal Makoš

WebBrowser a tab control? — založil Háčkař

Vytvorenie tab s richtextboxom — založil dodo_mt

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý