Vytvoreni souboru .jar – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vytvoreni souboru .jar – Java – Fórum – Programujte.comVytvoreni souboru .jar – Java – Fórum – Programujte.com

 

arny
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
8. 12. 2012   #1
-
0
-

Ahoj,

potreboval bych poradit s vytvorenim knihovny .jar.

Mam soubory .java obsahujici vice trid a chtel bych z nich vytvorit knihovnu: knihovna.jar.

Prosil bych o nejaky popis postupu jak na to.

predem dekuji :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
Buco0
Newbie
8. 12. 2012   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.111.–
arny
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
9. 12. 2012   #3
-
0
-

   

Mam vypracovat ukoly na obr..

Moc ale nechapu proc mam u ukolu 1 odstranit metodu main,kdyz ta se vola pri spusteni programu a bez ni se nespusti??K cemu mi pak bude?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.22.113.–
arny
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
9. 12. 2012   #4
-
0
-

#3 arny
IDE mam Netbeans.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.22.113.–
Buco0
Newbie
9. 12. 2012   #5
-
0
-

#3 arny
V tej 1. ulohe si vytvoris main metodu len pre otestovanie funkcnosti toho balika. Zrejme je urcena na vykreslovanie objektov. Tu jar kniznicu vytvaras preto aby si ju mohol pouzit aj v inych projektoch/aplikaciach, kde bude ina main funkcia. Preto musis odstranit tu prvu main funkciu.

V 3. ulohe mas vytvorit novy package, ktory bude vyuzivat prave tu jar kniznicu. Cize tu si znova vytvoris main metodu a v nej vytvoris kod podla zadania, v ktorom budes volat metody z toho jar. Ak by kniznica jar vytvorena v ulohe 1 obsahovala main funkciu, vznikla by chyba, lebo jedna aplikacia moze mat len jednu main funkciu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.111.–
arny
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
9. 12. 2012   #6
-
0
-

#5 Buco
jo tak to uz chapu  a pro vytvoreni simple-graphics.jar si vezmu z ukolu c.2 soubory .class??dam si je do nejake slozky a potom v terminalu pomoci prikazu jar -cf simple-graphics.jar /cestaKsouboru/simple by se mel vytvorit .jar soubor ale ten se mne nevytvori :-/ a potom bych mel k simple-graphics.jar pridat jeste manifest soubor... a pouzivam kdyztak os Linux(Ubuntu).

Promin za hloupejsi otazky ale toto predtim za me delalo IDE, tak o tom nic nevim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.22.113.–
Buco0
Newbie
9. 12. 2012   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.111.–
arny
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
9. 12. 2012   #8
-
0
-

#7 Buco
Tak knihovnu simple-graphics.jar uz mam vytvorenou.A ted k ukolu 2 vytvorim si dokument build.xml, ktery bude obsahovat kompilace a vygenerovani simple-graphics.jar:

<?xml version="1.8.1"?>

<project name="simple-graphics" basedir="." default="jar">

    <!-- Definice cest -->

    <property name="src" value="src" />

    <property name="bin" value="bin" />

    <property name="dist" value="dist" />

    <!-- Smazani predchozich slozek -->

    <target name="clean" description="Smazani predchozich slozek">

        <delete dir="${bin}" />

        <delete dir="${dist}" />       

    </target>

    <!-- Vytvoreni novych slozek -->

    <target name="init" description="Vytvoreni novych slozek">

        <mkdir dir="${bin}" />

        <mkdir dir="${dist}" />       

    </target>

    <!-- Preklad kodu -->

    <target name="compile" depends="init" description="Preklad kodu">

        <javac includeantruntime="false" srcdir="${src}" destdir="${bin}" />           

    </target>

    <!-- Vytvoreni java archivu -->

    <target name="jar" depends="compile" description="Vytvoreni java archivu">

        <jar jarfile="${dist}/simple-graphics.jar" basedir="${bin}" />

    </target>

  <!-- Spusteni celeho skriptu -->

<target name="all" depends="jar" description="Spusteni celeho skriptu" />

</project>

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.22.113.–
arny
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
9. 12. 2012   #9
-
0
-

#8 arny
bych potreboval kam ten build.xml vlozit a pak jak to spustit ikdyz to nic nema udelat.Melo by to jit pres java -jar simple-graphics.jar

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.22.113.–
Buco0
Newbie
9. 12. 2012   #10
-
0
-

Subor build.xml treba vlozit do korenoveho adresara projektu, cize tam kde mas zlozky src, bin...

Spusta sa z prikazoveho riadku prikazom ant, ale musis "byt" v adresary, cize v korenovom adresary, kde sa nachadza aj build.xml. V Eclipse to ide aj kliknutim pravym tlacidlom na subor build.xml Run -> Ant Build. Vystup bude prave Jar kniznica vytvorena v danom adresary.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.111.–
arny
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
10. 12. 2012   #11
-
0
-

#10 Buco
Uz sem se pohl a potrebuju poradit s posledni veci.

Udelal sem ukol 3 v IDE funguje,potom sem napsal ant-skript a vytvoril sem si knihovnu.jar a ted bych potreboval spustit program pres terminal za pomoci java -jar simple-graphics.jar, ale nejdriv potrebuju upravit v simple-graphics.jar manifest, mam tam neco takovyho:

Manifest-Version: 1.0

Ant-Version: Apache Ant 1.8.1

Created-By: 1.6.0_24-b24 (Sun Microsystems Inc.)

Main-Class: zde ma byt cesta k tomu souboru, kde mam metodu main ??jestli jo tak mne to nejde

Vyhazuje to takovou chybu:

/Plocha/10/dist$ java -jar simple-graphics.jar
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: InputOutput
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: InputOutput
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:217)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:205)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:321)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:294)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:266)
Could not find the main class: InputOutput. Program will exit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.117.–
arny
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
10. 12. 2012   #12
-
0
-

#11

mam vytvorenou na plose slozku 10, ve ktere jsou bin dist src build.xml.

V dist je ta knihovna simple-graphics.jar.

src .java.

bin .class. soubory.

zkousel sem tu cestu takhle: Plocha.10.bin.....ta trida kde mam metodu main

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.117.–
Buco0
Newbie
10. 12. 2012   #13
-
0
-

#11 arny
V MANIFESTE by malo byt nieco taketo

Manifest-Version: 1.0
Created-By: 1.6.0_09 (Sun Microsystems Inc.)
Main-Class: com.programujte.Simple-Graphics

Simple-Graphics je class subor v ktorom sa nachadza main metoda, com.programujte je zas balik, to si musis nastavit podla svojho projektu.

Niekedy je potrebne za posledny riadok v MANIFESTE vlozit este aj prazdny riadok.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.111.–
Buco0
Newbie
10. 12. 2012   #14
-
0
-

#12 arny
Skus si vygenerovat Jar archiv v Netbeans bez skriptu Ant a skus ho spustit. Ak ti pojde spustit tak potom je problem len v tom MANIFESTE alebo build.xml, ktorym vytvaras Jar archiv.

Ak vytvaras aj tento Jar archiv rovnakym build.xml ako v druhej ulohy tak ti tam chyba prave cast na vytvorenie MANIFESTU.

<target name="createJar" depends="compile">
    <jar destfile="${deploydir}/${jarname}">
        <fileset dir="${bindir}"/>
        <manifest>
            <attribute name="Main-Class" value="${mainclass}"/>
        </manifest>
    </jar>
</target>
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.111.–
arny
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
10. 12. 2012   #15
-
0
-

#14 Buco
Moc děkuji, už mně to funguje :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.117.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Data z .jar souboru — založil wenaaa

Spuštění jar souboru na pc — založil Pavla Novotná

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý