Načtení dat z lokálního souboru do proměnné (jQuery ?) – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Načtení dat z lokálního souboru do proměnné (jQuery ?) – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comNačtení dat z lokálního souboru do proměnné (jQuery ?) – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Marty099
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
3. 2. 2013   #1
-
0
-

Zdravím,

snažil jsem se nastudovat, ale zatím né úplně dobře. Proto prosím zde.

Mohl by mi někdo znalý napsat kousek kódu (pokud možno okomentovaný) jak do nějaké proměnné načíst komplet obsah souboru uloženého lokálně (který si již dále zpracuji) - bez používaný PHP či tak podobně - prostě lokálně bez serveru jen pomocí scriptu

zatím jsem dospěl k tomu že bude vhodné použít

jQuery.get(

Ale zamotal jsem se u parametrů:
první URL je mi jasné - odkud načíst tedy například "soubor.txt"
druhý DATA už mi svojí konstrukcí uniká - obzvlášť vytvoření nějaké "lokální" funkce mi zatím hlava nebere. Případně budu velmi rád za vysvětlení

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.248.252.–
Reklama
Reklama
jakubk
~ Redaktor
+4
Posthunter
3. 2. 2013   #2
-
0
-

#1 Marty099
Ahoj,

nezkoušel jsem, ale měla by stačit funkce load():

$('#vysledek').load('soubor.txt');

Můžeš přidat i callback funkci, která se zavolá až bude soubor načten.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.246.197.–
Marty099
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
3. 2. 2013   #3
-
0
-

Díky,
ale teda výsledek je načten do prvku (např. DIVu) s ID '#vysledek' přímo do nějaké proměnné? Nějaké řešení?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.248.252.–
jakubk
~ Redaktor
+4
Posthunter
4. 2. 2013   #4
-
0
-

#3 Marty099
Promiň, jen jsem se soustředil na načítání souboru a nějak jsem si nevšiml té proměnné:) Do proměnné teda asi nejlépe přes get:

var vysledek;
$.get('soubor.txt', function(data){
    vysledek = data;
});

V prvním příspěvku píšeš, že nechápeš tu vnořenou funkci. To je právě callback, který jsem zmínil už v předchozím příspěvku. Callback je funkce, která se automaticky zavolá, jakmile se dokončí funkce get (nebo v prvním příspěvku load, ale samozřejmě to platí pro spousty a spousty dalších funkcí).

Kdybys nechtěl psát takhle vnořené funkce, je možné i rozvleklejší způsob zápisu:

var vysledek;

$.get('soubor.txt', uloz);

function uloz(data) {
    vysledek = data;
}

Tenhle druhý způsob zápisu se v jQuery moc často nepoužívá, tak snad jsem to napsal dobře. Ale pro pochopení ze začátku je to asi jasnější.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.246.197.–
Marty099
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
4. 2. 2013   #5
-
0
-

Díky,
díky, díky moc...

pravda triviální ;) sem se tu případnou "externí" funkci se snažil volat s tím že sem jí také chtěl předávat parametry a stylem pokus-omyl jsem se k tomu nedostal. S javascriptem teprve začínám. Moje asi jediná metoda je mít cíl a hledat jak ho dosáhnout, než se systematicky něco učit ... na to jsem dost chabej - vím že to není nejlepší způsob ... tak teď se jdu snažit hledat další. Ještě jednou díky

PS: Myslím že se tu ještě ukážu - i s dalšími naprosto přihlouplými dotazy...díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.248.252.–
jakubk
~ Redaktor
+4
Posthunter
4. 2. 2013   #6
-
0
-

#5 Marty099
V případě JS/jQuery se učím stejně jako ty, naučím se to až ve chvíli, kdy to potřebuju:-) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 146.176.225.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý