PHP Chat pro dvě osoby – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP Chat pro dvě osoby – PHP – Fórum – Programujte.comPHP Chat pro dvě osoby – PHP – Fórum – Programujte.com

 

ten jiný
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
5. 2. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den , chtěl bych nějak poradit jak udělat chat který bude běžet na stránce. Všude kde jsem hledal chat na internetu tak byl návod jen na jednu chatovací místnost kde budou všichni uživatelé. Ale já potřebuju že se ty chatovací místnosti budou tvořit pro dvojce.(jak je to např. u Facebooku,atd... ) . A vůbec nevím jak na to. Napadlo mě že se budou vytvářet textové soubory s názvem těch dvou uživatelů a do toho textového souboru se budou ukládat zprávy takže to bude chatovací místnost a v databázi se uloží jen umístění toho texťáku. Prosím o radu. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.186.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
6. 2. 2013   #2
-
0
-

http://peter-mlich.wz.cz/web/mysql/pr/

MiniChat - soubory: minix.php minix.sql

Neni to napsane uplne nejlip, ale, treba to pochopis a vylepsis. Upravit na mistnosti to pujde.

Mozna, ze lip pochopis praci s sql podle prikladu: Mysql priklad.

Na soubory zapomen, to je ztrata casu. Bys musel resit zamykani souboru flock, format dat v souboru, protoze enter ve formulari ti udela enter do souboru, pokud si to nepohlidas. A dalsi veci, ktere si sql resi samo. Cele fungovani chatu muzes udelat tak, ze das do html kodu tagy script, kterym budes menit src src="soubor.php?mistnost=4" pomoci javascriptu (setinterval). Tim vlozis do stranky externi script, ktery se spusti a prepise ti treba div.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
ten jiný
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
6. 2. 2013   #3
-
0
-

#2 peter
Díky moc. A chci se zeptat ta místnost bude jako co? Jako tabulka v databázi? Protože ty mám mít pevně dané, ty se mi nebudou moct měnit. Proto mě napadl ten texťák že se bude to tabulky zapisovat jen umístění souboru. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.186.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
6. 2. 2013   #4
-
0
-

Klidne s to udelej pres soubory. Je to tvuj program. Jen si myslim, ze to je cesta do pekla, kdyz se to da pohodlne resit sql dotazem.

"A chci se zeptat ta místnost bude jako co? Jako tabulka v databázi?"

Ten dotaz nedava smysl, pokud vis, oc se v sql jedna. Sql server je pocitac se spustenym programem pro sql. K nemu se prihlasis pomoci mysql_connect. Pozadas program o pristup do databaze (z pohledu slozek a souboru je to slozka), mysql_select_db. A pak vuci teto slozce vytahujes data z tabulek (souboru), mysql_query. Tabulka je tedy jakoby soubor, ktery vypada uplne stejne jako tabulka v excelu.

Prikazy muzes posilat bud pres phpmyadmina nebo pomoci vlastniho programu. V souboru

http://peter-mlich.wz.cz/…pr/minix.sql

je seznam mysql prikazu, ktere lze zkopirovat v phpmyadminu do okenka sql, kliknout odeslat a on vytvori tabulky, ktere budou pro tebe vypadat

`id`, `nick1` , `nick2` ,  `room` , `type` , `date` , `text` , `ip1`  ,`ver`

123, tomas, peter, 1, 0, datum, ahoj, 123.123.123.123, 0

123, peter, tomas, 1, 0, datum, zdar, 123.123.123.123, 0

Proste tabulka. sql prikaz

SELECT * FROM m_rooms WHERE room=1 AND nick1 IN ('peter','tomas') OR nick2 IN ('peter','tomas')

Ti vybere jen pokec mezi tema dvema v mistnosti 1. Cili, v te tabulce jsou vsechny mistnosti, sloupec room je cislo mistnosti. az na to, ze v tom mojem programu pouzivam jen jednu mistnost a navic je nick volitelny. A pak je tam jeste spousta dalsich nepeknych vychytavek, takze to treba prepsat. Na jednom foru totiz machroval borecek, ze nejde udelat chat bez ramu a javascriptu, tak jsem mu chtel dokazat, ze si vymysli, tak jsem neco zplacal :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
6. 2. 2013   #5
-
0
-

jo, to druhe id melo byt 124, nemuzou byt dve stejne id (123 a 123) ve sloupci, ktery je autoincrement.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
ten jiný
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
6. 2. 2013   #6
-
0
-

#5 peter
jojo díky mockrát :-) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.186.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

PHP Chat — založil Míra

Php websocket / rtc chat — založil peter

Chat v PHP (bez databáze) — založil Serveronaut

Server pro chat winsock vs boost asio — založil rodinne.baleni.ryze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý