Načtení string do promene C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Načtení string do promene C – C / C++ – Fórum – Programujte.comNačtení string do promene C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
itchy
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
15. 2. 2013   #1
-
0
-

ahoj mám problém s načtením jakékoli vety do proměné:

#include <stdio.h>
int main()
{
   string veta;
   printf("zadejte vetu: ");
   scanf("%s",&veta);
   printf("zadali jste veta: %s",veta);
   getch();
}

moje otázka je kde je chyba že vždy kompilator hodi chybu hned u prvního řádku string veta???? a  taky jestli je dobre ta ridici sekvence u %s?

diky 

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.209.230.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
15. 2. 2013   #2
-
0
-

string neni datovy typ v C

+ takhle nacita scanf jen jedno slovo

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
itchy
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
15. 2. 2013   #3
-
0
-

diky za rychlost :D

 to je pro me novina a čím se tedy veta načte?? abych si ji mohl zase vypsat v druhe vete?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.209.230.–
KIIV+42
God of flame
15. 2. 2013   #4
-
0
-

o vetu se musis postarat sam podle tecky...

pokud ale staci radek tak fgets (je teda i gets ale je potencialne nebezpecna protoze neurcuje maximalni delku co se vejde do bufferu)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
RePRO0
Super člen
16. 2. 2013   #5
-
0
-

Zdravím,

jde to třeba i funkcema fscanf() či getchar(). :) Jestli jsi začátečník, tak fgets(), jak píše KIIV. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.185.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
itchy
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
17. 2. 2013   #6
-
0
-

už jsem na to přišel díky.

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main()
{

    char slovo[50];
    printf("zadej vetu: ");
    scanf("%s",&slovo);
    printf("zadali jste vetu: %s",slovo);
    getch();


}

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.209.230.–
itchy
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
17. 2. 2013   #7
-
0
-

sorry za spam takto to ma byt:

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main()
{

    char slovo[50];
    printf("zadej vetu: ");
    gets(slovo);
    printf("zadali jste vetu: %s",&slovo);
    getch();


}

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.209.230.–
vitamin+8
Grafoman
17. 2. 2013   #8
-
0
-

#7 itchy
lepsie by bolo takto:

fgets(stdin, 50, slovo);

//alebo:

scanf("%49s", slovo);	
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý