Otevření souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Otevření souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comOtevření souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
23. 2. 2013   #1
-
0
-

 Vyskytuje se mi tento warning a moc nerozumím co znamená, můžu poprosit o pomoc?

main.c:47:13: warning: assignment makes pointer from integer without a cast [enabled by default]

odpovídající kod:

if(f_in = fopen("/home/honza/input_file.txt", "r") == NULL){
printf("Chyba pri otevreni souboru");    }
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.241.–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
23. 2. 2013   #2
-
0
-

funkcia fopen vrati pointer na subor a tento pointer sa porovna s NULL. Vysledok tohto porovnania ( 0 alebo 1) sa zapise do f_in. Kedze f_in je pointer a nie integer tak ti to vyhodi warining.

spravne by to malo byt takto: 

if( (f_in = fopen("/home/honza/input_file.txt", "r")) == NULL)//...
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
23. 2. 2013   #3
-
0
-

#2 vitamin
díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.241.–
petr1430
Newbie
26. 2. 2013   #4
-
0
-

mě funguje tohle

místo cesty k souboru můžeš napsat i URL ale musíš před to napsat http://

#include<iostream>
#include<Windows.h>

using namespace std;

int main ()
{
ShellExecute(NULL,"open","cesta k souboru",NULL,NULL,SW_SHOWNORMAL);  

return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.235.2.–
KIIV+42
God of flame
26. 2. 2013   #5
-
+2
-
Zajímavé

#4 petr143
nesnazil ses to napsat do jinyho vlakna? Podle cest se snazi otevrit jen soubor a evidentne na linuxovym stroji .. takze nejaky windows.h by mu hodne pomohlo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 79 hostů

Podobná vlákna

Otevření souboru v C++ — založil turbo-snek

Otevření souboru — založil Tomass

Otevření souboru — založil Sajmi

Otevření souboru — založil Jakub Vojáček

Otevření souboru — založil dc195

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý