Pouzivani kontejneru vs. vlastni implementace pres pointery – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pouzivani kontejneru vs. vlastni implementace pres pointery – C / C++ – Fórum – Programujte.comPouzivani kontejneru vs. vlastni implementace pres pointery – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jiri K.
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
8. 3. 2013   #1
-
0
-

Dobry den,

 mam dotaz pracuju tady v ramci bakalarky s aplikaci simulujici databazi a R-stromy (zatim v ni vse probiha jen v pameti), psali ji ucitele z nasi VŠ. Pracuje s velkym objemem dat (vkladani do R-Stromu a rozsahove cteni) a je dulezita rychlost.

V cele aplikaci bych nenasel jedine pouziti nejake mapy, vektoru nebo neceho podobneho. Vsechno tam je napsane rucne, pres pointry - MemoryPooly, sdilena Cache atd.

Tak se chci zeptat jestli je program diky tomu ve vysledku rychlejsi, nez kdyby se pouzival treba Vector nebo mapa, nebo halda atd.

Dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.206.–
Reklama
Reklama
Martin Kozibrátka
~ Anonymní uživatel
138 příspěvků
8. 3. 2013   #2
-
+1
-
Zajímavé

Nemyslím si, vyjmenované kontejnery jsou navrženy jak pro výkon tak pro usnadnění práce. Samozřejmě je důležité(zvláště u velkých projektů) vybrat vhodný kontejner a vědět jaký se pro jaké účely hodí, protože to už na výkon vliv mít může. Závěr je takový, pro studijní účely si můžeš navrhnout vlastní a něco se tím naučíš, ale v praxi klidně používej již vyvinuté, ušetříš si práci a výkon bude srovnatelný s těmi, které by jsi si navrhl sám, stačí vybrat ten vhodný. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.221.–
KIIV+42
God of flame
8. 3. 2013   #3
-
+1
-
Zajímavé

Dost taky zalezi jak sou data serazeny v pameti... pokud jsou pristupy po pameti pekne za sebou, tak se hodne uplatni cache procesoru... jakmile ale mas data, ke kterym pristupujes, na preskacku, tak najednou zjistis ze je proste lepsi vector i pro nahodny pridavani a odebirani... (i za cenu tech presunu bloku pameti za pridavanym nebo odstranovanym prvkem)

List je vhodnejsi pokud mas nejaky iterator na pozici kam... ale jakmile se to misto musi prochazenim najit, tak to vyjde hur jak vector

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 70 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý