Silné a slabé reference – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Silné a slabé reference – C / C++ – Fórum – Programujte.comSilné a slabé reference – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

vigum0
Newbie
9. 3. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den co to znamená silná a slabá reference ? Párkrát jsem o tom četl ale nikde nemůžu najít pořaídné vysvětlení ... vím že to má co dělat s carbage collectorem ale nevím přesně co...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.18.–
vitamin+8
Grafoman
9. 3. 2013   #2
-
0
-

Toto zrejme patri do .Net/Javy. Silna referencie je pointer ktory obsahuje reference counter, akonahle je pocet referencii na dany objekt 0 tak ho GC zmaze. Slaba referencia neinkrementuje reference counter, ale ked chces pristupovat k objektu tak ho docasne inkrementuje(vytvori silnu referenciu). Ak slaba referencia ukazuje na objekt ktory uz bol zmazany referencia vrati null. Slabe referencie sa pouzivaju pri cyklickych referenciach. Napr objekt A obsahuje referenciu na objekt B a objekt B obsahuje referenciu na A. Zaroven vsak ziadna referencia (mimo objekty A a B) neukazuje na objekt A a B, cize GC by ich mal zmazat. Ak by boly pouzite 2 silne referencie, tak by referencia v A aj referencia B mala counter nastaveny na hodnotu 1, tym padom by ich GC nezmazal. Ak bude aspon jedna z tych refereni slaba, tak GC moze mazat.

V c++ sa na to pouziva std::shared_ptr a std::weak_ptr.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Reference — založil Míša

Reference ve 2d poli — založil Midnight

Nulova reference? — založil Mutagen

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý