Překrývají se mi panely, chci aby se zobrazovali oba dva – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Překrývají se mi panely, chci aby se zobrazovali oba dva – Java – Fórum – Programujte.comPřekrývají se mi panely, chci aby se zobrazovali oba dva – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
lukec0
Duch
26. 3. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, mám vytvořené pozadí okna

class Pozadi extends JPanel {
    	
   	 Image bg = new ImageIcon("image.jpg").getImage();
         public void paintComponent(Graphics g) {
         g.drawImage(bg, 0, 0, this);
        }


}

potom mám vytvořené dělo a úplně stejným způsobem aji letadlo akorát letadlo má nastavené souřadnice tak aby se zobrazovalo nahoře a dělo dole

public class Delo extends JPanel{
	
	// souřadnice x, y
	private int y = 290;
	private int x = 200;
			
	public void paint(Graphics g) {
 	Graphics2D g2 = (Graphics2D) g;
     	Image img1 = Toolkit.getDefaultToolkit().getImage("delo.png");
    	g2.drawImage(img1, +x, +y, this);
    	g2.finalize();
	setOpaque(false);
	
    }


	
	public void setX(int x)
	{
		this.x = x;
	}
	
	
	

	
}

vše to zobrazuji pomocí

cont.add(pozadi);
	pozadi.setLayout(new BorderLayout());
	pozadi.add(letadlo, BorderLayout.CENTER);
	pozadi.add(delo, BorderLayout.CENTER);

Když zobrazím pouze dělo, funguje, když zobrazím pouze letadlo tak taky funguje jak má ale jak chci zobrazit obě zaráz ( kód nad tímto odstavcem) tak je problém, asi se překrývají, vždy se zobrazí pouze ten který je poslední ve frontě v tomhle případě delo....

Prosím o pomoc, už si s tím nevím rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.104.–
Naprostý začátečník
Reklama
Reklama
Jiri Prajzner
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
27. 3. 2013   #2
-
0
-

ahoj,

zkus ty obrazky napozicovat jinak pomoci BorderLayout manazeru, ted tam mas oba dva vycentrovane.

Nevim co presne se snazis udelat?, ale asi by bylo lepsi ty obrazky kreslit jen na jeden panel (pokud chces vytvorit nejakou hru).

Jeste lepsi by bylo pouzit JavaFX protoze Swing jako knihovna ustupuje do pozadi a Oracle do budoucna pocita prave s JavaFX (ktere je soucasti JDK od verze 7, build 9 a vyssi).

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.88.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 186 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý