Problém s inicializováním multidimensionálního pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s inicializováním multidimensionálního pole – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s inicializováním multidimensionálního pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
nemeja0
Duch
26. 3. 2013   #1
-
0
-

Pěkný večer,

už hojnou chvilku se tu potýkám s problémem, jak inicializovat vícerozměrné pole.

#include <stdlib.h> // rand, srand
#include <iostream>
#include <windows.h> // přidává funkci sleep
#include <stdio.h>
#include <conio.h> // přidává funkci system
#include <ctype.h> // přidává _toascii

int pocetKol = 5; // pocet kol                     
int pocetPrekazek[] = {1,2,4,5,10}; // pocet prekazek v %/herni plochu  
int rozmeryPlocha[] = {30,15};
int souradnicePlocha[32][17]; // souřadnice překážek [X][Y] = typ - 3
int pocetZivotu = 3;
int velikostTela = 1;
int souradniceTela[3][3]; // souradnice tela [i][X,Y,smer,typ 1/2]	
int level = 0;
int aktualniSmer = 0;
int posledniZmenySmeru[2][1]; // posledni zmena smeru [x][y] = smer      

int main()
{
	generujOkraje();
	generujPrekazky(50);
	vykresliPlochu();
	souradniceTela[0] = {0,0,0};
	system("pause");
	return 0;
}	

Děkuji za každou radu. Používám kompilátor co je standartně v dev c++ g++.exe a je to v konzoli.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.141.–
Luckin
~ Anonymní uživatel
57 příspěvků
26. 3. 2013   #2
-
0
-

#1 nemeja
 

int pole[4][5] = 
{{1,2,3,4,5},
 {5,4,3,2,1},
 {0,0,0,0,0},
 {2,1,3,7,9}};
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.156.–
nemeja0
Duch
26. 3. 2013   #3
-
0
-

Pořád mi to píše:

D:\DATA\c++\hra.cpp: In function `int main()':
D:\DATA\c++\hra.cpp:117: error: expected primary-expression before '{' token
D:\DATA\c++\hra.cpp:117: error: expected `;' before '{' token

Process completed, Exit Code 1.
Execution time: 00:00.654

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.141.–
Luckin
~ Anonymní uživatel
57 příspěvků
26. 3. 2013   #4
-
0
-

#3 nemeja
Co máš na řádku 117?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.156.–
nemeja0
Duch
26. 3. 2013   #5
-
0
-

Inicializasi toho pole

	souradniceTela[0] = {0,0,0};
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.141.–
Řešení
Luckin
~ Anonymní uživatel
57 příspěvků
26. 3. 2013   #6
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#5 nemeja
Inicializace tímto způsobem je možná pouze při deklaraci. Potom už musíš přiřazovat hodnotu každému prvku zvlášť.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.156.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý