Problém s background-image. – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s background-image. – CSS – Fórum – Programujte.comProblém s background-image. – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
matus9595
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
28. 3. 2013   #1
-
0
-

 Prosím vás neviete mi niekto poradiť som začiatočník čo sa tíka html a css problém je v tom že chcem nastaviť background-image pre element body skúšal som už všetko možné ale nechce mi ho zobraziť ukáže mi len prázdnu stránku. Neviem v čom môže byť problém mám zložku blog v nej mám index.html a tri priečinky img, js a css v img mám uložený ten obrázok a v css zložke mám zas style sheet. Pripájam zdrojový kód:

index.html

<!DOCTYPE html>
<html lang="sk">

<head>
	<meta charset="utf-8" />
	<title>My Website.com</title>
	<link rel="stylesheet" href=""css/style.css" />
</head>

<body>
	<div id="page-wrapper">
	
		<header id="main-header">
		</header>
		
		<div id="main-content">
		</div>
		
		<footer id="main-footer">
		</footer>
		
	</div>
</body>

</html>

 style.css

body {
	font-family: Century Gothic, arial, san-sarif;
	background-image: url("img/type.png");
}

skúšal som už aj cestu /img/type.png nefungovalo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.21.–
Reklama
Reklama
Flu
~ Anonymní uživatel
59 příspěvků
29. 3. 2013   #2
-
0
-

Na stránce nemáš žádná data, takže body má prakticky nulovou výšku. Zkus tomu dát v css výšku nebo do html pár <br /> a uvidíš jestli ti to půjde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.157.132.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
29. 3. 2013   #3
-
+2
-
Zajímavé

#2 Flu
Pozadí nemá vliv na to, jestli má stránka nějaká data. Podbarví, případně ji dodá obrázek za každé okolnosti. 

#1 matus9595
Myslím si, že máš špatně cestu, dle tvého souboru a rozložení souborů je to správně takto: 

body {
	font-family: Century Gothic, arial, san-sarif;
	background-image: url("../img/type.png");
}

Doporučuji doplnit také background-repeat a background-position.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
Řešení
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
29. 3. 2013   #4
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Ještě jsem si všiml, že máš chybu ve volání toho souboru, máš před jeho cestou 2x uvozovky. 

 Takhle je to správně: 

<link rel="stylesheet" href="css/style.css" />
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
Flu0
Návštěvník
29. 3. 2013   #5
-
+1
-
Zajímavé

#3 null_while
Pravda, pletu si to s pozadím divu, kde se mi to stává.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.157.132.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
29. 3. 2013   #6
-
+1
-
Zajímavé

#5 Flu
Jasné. :-) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
matus9595
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
29. 3. 2013   #7
-
0
-

#3 null_while


Ďakujem mnohokrát tiež som si to všimol až teraz :P už to beží 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.21.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
29. 3. 2013   #8
-
0
-

#7 matus9595
Ať se daří. Čím to bylo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
matus9595
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
22. 5. 2013   #9
-
0
-

#8 null_while
zadával som do css absolútnu cestu :D namiesto relatívnej

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.254.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Background image — založil Sarumanes

C++ a winform background-image... — založil Anonymní uživatel

Win32 Load Background Image — založil Kenvelo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý