WPF - procházení Canvasem – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

WPF - procházení Canvasem – .NET – Fórum – Programujte.comWPF - procházení Canvasem – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
coksy
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
8. 4. 2013   #1
-
0
-

ahoj, mám takový neřešitelný problém, mám Canvas a v něm Image,a při kliku na tlačítko chci všechny ty Image zmenšit jejich velikost, nejříve jsem zkoušel foreach, ale nic, tak cyklus for, ale tam mi to vlastnost Width/Height nenabíne.

 for (int i = 0; i < travnik.Children.Count; i++)
 {
   // travnik.Children[i].Width/Height - nejde
 }

Nevíte proč mi tak triv. věc nejde??

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.9.–
Reklama
Reklama
velurex0
Stálý člen
8. 4. 2013   #2
-
0
-

   

            for (int i = 0; i < travnik.Children.Count; i++)
            {
                if (travnik.Children[i] is Image)
                {
                    Image image = (Image)travnik.Children[i];
                    // tady uz i.Width pujde
                }
            }
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.167.210.–
coksy
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
8. 4. 2013   #3
-
0
-

díky. díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.9.–
JardaJirava0
Stálý člen
8. 4. 2013   #4
-
0
-

Ahoj,

  doporučoval bych použít spíše LINQ příkazy (extenzní metody). U výše zapsaného řešení dochází zbytečně k dvojímu přetypování (kontrola a následně přetypování).

 Následující zápis vybere jen prvky typu Image.

var imgs = canvas.Children.OfType<Image>();
            foreach (var img in imgs) // je tez mozne rovnou pouzit vyraz bez pouzit lokalni promenne
            {
                img.Width = 200;
                img.Height = 200;
            }

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.30.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 92 hostů

Podobná vlákna

Procházení objektem — založil Apik

C# - procházení složek — založil kukla11

Procházení databáze — založil Lukas

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý