Ajax request - změna charset u html proměnné - IE – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ajax request - změna charset u html proměnné - IE – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAjax request - změna charset u html proměnné - IE – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
17. 4. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den,

chtěl bych se na tomto fóru dozvědět v čem může být chyba: 

Mám na stránce obsah, který posílám emailem přes funkci ajax (jquery). V mozille, chromu to funguje v pořádku avšak v IE 10 se nejspíše mění charset, protože mi to vždy pošle se zvláštními znaky místo textu:


$.ajax({
type: "GET",
scriptCharset: "utf-8" ,
contentType: "application/x-www-form-urlencoded; charset=utf-8",
url: '../php/odeslat-formular.php',
data: $('.ajaxform').serialize() + "&emailTable=" + emailTable,
success: function(){
alert("Odesláno! Děkujeme za email.");
	},
dataType: 'html'
				
      });

metoda .serialize funguje všude správně. Jen obsah html proměnné se vždy změní. 

php:

      $predmet = "$jmeno $prijmeni - Něco";
      $header = "MIME-version: 1.0\n";
      $header .= "From: $email\n";
      $header .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n"; 
      $header .= "X-Mailer: PHP\n";

     

     $zprava = "
	 <html>
      <head>
      <meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=utf-8'>
      <style>
	 body {color: black;}
	 th {background-color: #021B5D; color: #F7F411;}
	 table {border-collapse: collapse; width: 900px; font-size: 70%; text-align: center;}
	 td {height: 150%;}
      </style>
      </head>
	 <body>
	 <br />$data
		  $jmeno <br/>
	 $prijmeni <br/>
	 $adresa<br/>
	 $telefon<br/>
	 $poznamka <br/>
	 
	 <br /><br /> $tabulka 
	 <br />
	 
	 </body>
	 </html>";

         $vysledek = mail($mujmail, $predmet, $zprava, $header);

Na netu jsem zatím neobjevil pro mě fungující řešení. Určitě to nebude nic složítého. 

Děkuji

Pavel P.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.158.–
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
18. 4. 2013   #2
-
0
-

Opravdu nikdo neví? 

Nebo to je tak stupidní, že se nikomu nechce odepsat :)?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.158.–
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
18. 4. 2013   #3
-
0
-

Jedná se o IE globálně na IE 9 to taky formátuje špatně. :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.158.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
19. 4. 2013   #4
-
0
-

Tak jako u fora, ktere navstevuje 20 lidi, ne jako na jakpsatweb.cz, kam chodi 200, tvuj problem nemusi nikdo vedet nebo ti muze odpovedet do 5 dni.

Tipoval bych, ze by mohlo stacit dusledne kazdemu souboru vnutit php header() na utf. Vim, ze nektere prohlizece charset pro ajax v js ignoruji. Bud tam vnuti sve kodovani nebo utf a nebo se to chova jeste jinak. Urcite mas ty soubory spravne ulozene v utf? Kdyz soubor ulozis s kodovanim w1250 a napises tam <meta> pro utf, to jeste neznamena, ze je to utf soubor :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
22. 4. 2013   #5
-
0
-

jeste mozna...

<script type="text/javascript" src="./addons/scripts.js"  charset="utf-8"></script>

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Zmena Proměnné — založil Killercek

Změna proměnné v def — založil Pavel Kurc

Změna proměnné v cyklu — založil Keyzio

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý