Více obrázků – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Více obrázků – .NET – Fórum – Programujte.comVíce obrázků – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Michal
~ Anonymní uživatel
624 příspěvků
29. 4. 2013   #1
-
0
-

Zdravím,

poradil by mi někdo, prosím, jak přes Handler.ashx zobrazit více obrázků? 

Mám: ImageUrl=<%# "~/Handler.ashx?id=" + Eval("id") %> /> třeba 3x za sebou (potřebuju 3 obrázky) a kód z Handleru mám:

SqlConnection con = new SqlConnection(WebConfigurationManager.ConnectionStrings["db"].ConnectionString);
        SqlCommand cmd = new SqlCommand("select fotka1, fotka2  from neco where id =" + context.Request.QueryString["id"], con);
        cmd.CommandType = CommandType.Text;
        con.Open();
        SqlDataReader dr = cmd.ExecuteReader();
        while (dr.Read())
        {
            context.Response.ContentType = "image/jpg";
            context.Response.BinaryWrite((byte[])dr["fotka1"]);
            context.Response.BinaryWrite((byte[])dr["fotka2"]);
        }
       
        dr.Close();

Problém je, že i když tam dám miliardu <asp:Image, tak se mi vždy zobrazí jen ten první v BinaryWrite() tzn., fotka1... 

Repeater nefunguje, dotaz do DB je OK, i vracené ID jsou OK. Jediný problém je, že se mi zobrazuje od každého ID jen jedna fotka ve sloupci fotka1, ale fotka2 atd. se už prostě nenačtou.

Ví někdo, jak to udělat, aby každej Image měl svůj obrázek, prosím?

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.161.222.–
Reklama
Reklama
Michal
~ Anonymní uživatel
624 příspěvků
29. 4. 2013   #2
-
0
-

Ok, tak vyřešeno   

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.161.222.–
JardaJirava0
Stálý člen
29. 4. 2013   #3
-
0
-

Ahoj,

jen pro úplnost, problém je v tom, že takto jsi poslal na výstup sice vše, ale chtělo by to uvést, jaký sloupec se má použít a pouze ten poslat na výstup.

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Michal
~ Anonymní uživatel
624 příspěvků
29. 4. 2013   #4
-
0
-

Vyřešil jsem to takto:

Handler:

if (context.Request.QueryString["img"] == "1")
        {
            context.Response.BinaryWrite((byte[])dr["fotka1"]);
        }
        else if (context.Request.QueryString["img"] == "2")
        {
            context.Response.BinaryWrite((byte[])dr["fotka2"]);
        }

a <asp:Image ....

    <asp:Image ID="Image1" runat="server" Width="400px" Height="290px" ImageUrl=<%# "~/Handler.ashx?id=20&img=1" %> />
    <asp:Image ID="Image2" runat="server" Width="400px" Height="290px" ImageUrl=<%# "~/Handler.ashx?id=20&img=2" %> />

Třeba to někomu taky pomůže:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.161.222.–
JardaJirava0
Stálý člen
29. 4. 2013   #5
-
0
-

Ahoj,

na webech s malou návštěvností toto zřejmě řešit nebudeš muset, ale asi bych se zamyslel, zda ukládat obrázky (větší objemy dat) do db. A v tomto případě, zda musíš pokaždé vytáhnout oba obrázky z DB. I kdyby měl každý jen 60kB, tak z DB musí jít zbytečně jednou těch 60kB. Při větší zátěži to už může být znatelný rozdíl a zpomalení.

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 53 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý