Nastavení Netbeans pro vývoj v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nastavení Netbeans pro vývoj v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comNastavení Netbeans pro vývoj v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
-HEKTOR-0
Duch
3. 5. 2013   #1
-
0
-

Zdravím všechny programátory

Mám, jak už to tak bývá, malý problém s nastavením tohoto vývojového prostředí (verze 7.3). Instalaci jsem provedl již opakovaně podle několika různých návodů a to jediné k čemu jsem se dopracoval, je fungující pouze napůl.

Pokud napíšu nějaký kód a pokusím se jej spustit, vše se provede bez chyb, pokud ale ve fungujícím kódu něco změním (a jsem si jistý že bez chyby), kompilátor vypíše níže uvedený výpis.

Byl bych vděčný za nějakou srozumitelnou odpověď, která by mě pouze neodkazovala na Google apod. To už jsem jednou absolvoval. Je zcela možné že v textu níže je chyba jednoznačně uvedena ale já ji tam zkrátka nevidím neboť "netuším co ty řádky znamenaj". Doufám, že tento dotaz není na tolik hloupý že by se na něj nedalo slušně odpovědět.

Předem děkuji a pouze dodávám že toto není moje první zkušenost s programováním  .



MAKE Version 5.2  Copyright (c) 1987, 1998 Inprise Corp.
Error Makefile 57: Colon expected
Error Makefile 60: Colon expected
Error Makefile 67: Colon expected
Error Makefile 70: Colon expected
Error Makefile 77: Colon expected
Error Makefile 80: Colon expected
Error Makefile 87: Colon expected
Error Makefile 90: Colon expected
Error Makefile 97: Colon expected
Error Makefile 100: Colon expected
Error Makefile 107: Colon expected
Error Makefile 110: Colon expected
Error Makefile 117: Colon expected
Error Makefile 120: Colon expected
Error Makefile 126: Command syntax error
Error Makefile 129: Command syntax error
*** 16 errors during make ***


BUILD FAILED (exit value 1, total time: 63ms)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.234.–
ingiraxo+15
Grafoman
3. 5. 2013   #2
-
0
-

C++ v Netbeans nedělám, páč je podle mě nesmysl dělat C++ v IDE, který je primárně určený pro Javu

a ta chyba... takže při první kompilaci vše funguje, ale po změne už ne? Zkus vždy pročistit build, aby se musel makefile vytvořit vždy znova

jinak pro C++ doporučuju VisualStudio 2010-1012

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
-HEKTOR-0
Duch
3. 5. 2013   #3
-
0
-

Výběr IDE bych asi neřešil. Zkoušel jsem jich dost a přestože Netbeans je určen pro Javu, nějak na něm obdivuji jeho přehlednost, kterou jsem u ostatních IDE nějak postrádal (i když Visual Studio bylo druhé nejlepší). To je ale asi věc zvyku a když člověk už ví kam "hrábnout" tak může dělat v čemkoli.

Ale zpět k tématu: Pročistit build nepomáhá. Podle mě je chyba buďto v nastavení kompilátoru nebo v tom, že nemám nainstalováno něco co by nainstalováno být mělo. V průběhu mého snažení o zprovoznění jsem se do toho pod nátlakem všech těch návodů zamotával pořád víc a víc. Je teda jednoduše možný že něco naprosto základního jsem neudělal.

Ještě musím dodat že takhle "neajťácky" jsem se dlouho necítil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.234.–
-HEKTOR-0
Duch
4. 5. 2013   #4
-
0
-

Problém vyřešen!
Já jsem totiž zavřel vždy pouze výpis z mojí aplikace ale po jeho uzavření běžela aplikace pořád dál na liště. Stačilo pouze zavřít běžící procesy, které se mi stále hromadily.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.234.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 78 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý