Měření času (Visual Studio) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Měření času (Visual Studio) – C / C++ – Fórum – Programujte.comMěření času (Visual Studio) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Tomáš Stejskal
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
13. 5. 2013   #1
-
0
-

Zdravím,

potřeboval by sem radu. Mám program v c/c++ ve Visual Studiu 2010 (WinForm Aplication). V obslužné funkci pro tlačítko provádím cyklus, který by měl při každém průběhu trvat stejně podle zadaného času. Tento čas jsem nastavoval pomocí funkce "Sleep(zadaný čas);" V tom ale není obsažen čas pro vykonání příkazů (instrukcí). Potřeboval by jsem si změřit čas vykonávání těch instrukcí a odečíst ho od nastavovaného času, aby ten čas opravdu seděl.

Měřic čas instrukcí potřebuji při každém průběhu, protože nebude stále stejný (jsou to příkazy pro síťovou komunikaci a čas odpovědi serveru se může lišit).

Měli by jste nějaké typy jak toto vyřešit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:c1b1:554e:d...–
13. 5. 2013   #2
-
0
-

zkus použít počet "tiknutí" procesoru. Zkus hledat CPU ticks nebo CPU time. Druhá možnost je použít systémový čas.

Asi si zaděláváš na problém, po dobu běhu cyklu GUI nebude reagovat na nic. Asi by bylo lepší po stisknutí tlačítka spustit časovač a po vypršení času provést co je potřeba.

Windows nejsou RTOS, mezi kliknutím na tlačítko a okamžikem volání handleru události uplyne nějaká doba a totéž platí u handleru časovače. Navíc tyto doby nejsou konstantní, závisí na mnoha faktorech.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Tomáš Stejskal
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
13. 5. 2013   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:c1b1:554e:d...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý