HTML formulář – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

HTML formulář – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comHTML formulář – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Danek
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
6. 6. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat, jestli by někdo neviděl chybu v tomhle html kódu.. Mělo by mi to přijít na mail, ale nic se neděje.. Prosím poradíte?
Kód na stránce:
<form id="form_644963" class="appnitro"  method="post" action="poslips.php">
     <div class="form_description">
   <h2>Vaše přihlášení</h2>
   <p>Vaše registrování do závodu [platba na startu]</p>
  </div>     
   <ul >
  
     <li id="li_1" >
  <label class="description" for="element_1">Vaše jméno a přijmení </label>
<br>
  <span>
   <input id="element_1_1" name= "element_1_1" class="element text" maxlength="255" size="8" value=""/>
   <label></label>
  </span>
  <span>
   <input id="element_1_2" name= "element_1_2" class="element text" maxlength="255" size="14" value=""/>
   <label></label>
  </span>
  </li>  <li id="li_4" >
  <label class="description" for="element_4">Výběr trasy </label>
<br>
  <span>
   <input id="element_4_1" name="element_4" class="element radio" type="radio" value="1" />
<label class="choice" for="element_4_1">Dlouhá trasa</label>
<br>
<input id="element_4_2" name="element_4" class="element radio" type="radio" value="2" />
<label class="choice" for="element_4_2">Krátká trasa</label>

  </span>
  </li>  <li id="li_5" >
  <label class="description" for="element_5">Pohlaví </label>
<br>
  <span>
   <input id="element_5_1" name="element_5" class="element radio" type="radio" value="1" />
<label class="choice" for="element_5_1">Muž</label>
<br>
<input id="element_5_2" name="element_5" class="element radio" type="radio" value="2" />
<label class="choice" for="element_5_2">Žena</label>

  </span>
  </li>  <li id="li_3" >
  <label class="description" for="element_3">Datum narození </label>
<br>
  <span>
   <input id="element_3_1" name="element_3_1" class="element text" size="2" maxlength="2" value="" type="text"> /
   <label for="element_3_1">DD</label>
  </span>
  <span>
   <input id="element_3_2" name="element_3_2" class="element text" size="2" maxlength="2" value="" type="text"> /
   <label for="element_3_2">MM</label>
  </span>
  <span>
    <input id="element_3_3" name="element_3_3" class="element text" size="4" maxlength="4" value="" type="text">
   <label for="element_3_3">YYYY</label>
  </span>
  
  </li>  <li id="li_2" >
  <label class="description" for="element_2">Váš e-mail </label>
  <div>
   <input id="element_2" name="email" class="element text medium" type="text" maxlength="255" value=""/>
  </div>
  </li>
  
     <li class="buttons">
       <input type="hidden" name="form_id" value="644963" />
      
    <input id="saveForm" class="button_text" type="submit" name="submit" value="Odeslat" />
  </li>
   </ul>
  </form>


Kód php scriptu:
<?
$element_1_1 = $_POST['element_1_1'];
$element_1_2 = $_POST['element_1_2'];
$element_4 = $_POST['element_4'];
$element_5 = $_POST['element_5'];
$element_3_1 = $_POST['element_3_1'];
$element_3_2 = $_POST['element_3_2'];
$element_3_3 = $_POST['element_3_3'];
$email = $_POST['email'];
if ($email!="")
{
Mail("fulnecka50mtb@seznam.cz", $element_4, $element_5, $element_3_1, $element_3_2, $element_3_3, $element_1_2,  $element_1_1, "From: " . $email);
echo "<p><strong>Vaše registrace byla úspěšně odeslána</strong>.</p>";
}
else
{
echo "<p>Ou. Vaši registraci se <strong>nepodařilo odeslat</strong>, nebo jste špatně vyplnili údaje. Zkuste to prosím znovu.</p>";
}
?></p>
      </div>     
      <div class="item">
        <h2></h2>
        <ul class="info">
        </ul>
        <p></p>
      </div>


Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.232.–
Forest
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
6. 6. 2013   #2
-
0
-

#1 Danek
Pokud se nepletu, tak ti v té funkci Mail, chybí předmět ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
Danek
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
7. 6. 2013   #3
-
0
-

#2 Forest

Jak myslíš předmět?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.232.–
Forest0
Stálý člen
7. 6. 2013   #4
-
0
-

#3 Danek
Mail("komu_posilas_mail", "predmet_emailu", "text_emailu", 'From: "od_koho"');

A samozřejmě musíš mít nainstalovaný a správně nastavený poštovní server, aby ti e-maily odcházely. Doporučuji postfix nebo exim4.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
Danek
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
7. 6. 2013   #5
-
0
-

Díky... Zkusím to  

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.22.–
Danek
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
8. 6. 2013   #6
-
0
-

Zdravím. Na tu chybu jsem už asi přišel. Když tam nechám odesílat pouze jednu věc, tak to funguje, ale jakmile tam nechám všechno, tak není šance... Takže kdyby jste si s tím věděli někdo rady, tak bych to uvítal. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.22.–
Forest0
Stálý člen
8. 6. 2013   #7
-
0
-

#6 Danek
Aha, tak to jsem si všiml až teď :-D Musíš to mít všechno v jedné proměnné ...

$text = "".$element_1_1." \n ".$element_1_2." \n ".$element_4." \n ...";

Mail("komu", "predmet", $text, 'From: "od_koho"');
Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
Danek
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
9. 6. 2013   #8
-
0
-

Díky moc, snad to už pujde :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.232.–
Danek
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
9. 6. 2013   #9
-
0
-

#7 Forest
Tak jo.. Když tam dám upravený kód, tak mi přijde prázdný mail, ale když tam dám ten stejný kód bez "$", Tak mi přijde vyplněný, ale s hodnotama ,,jmeno, prijmeni, atd..."

$text = "".$jmeno." \n ".$prijmeni." \n ".$trasa." \n ".$sex." \n ".$den." \n ".$mesic." \n ".$rok."";

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.232.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
10. 6. 2013   #10
-
0
-

Forest ti ale poslal jiny kod!

V tom kodu, co jsi poslal ty na zacatku, totiz mas promenne z formulare ulozene do $element_neco. Pouze email ukladas do promenne $email

$element_1_1 = $_POST['element_1_1']; // $_POST = <form method=post>, $element_1_1 ne $jmeno !
$element_1_2 = $_POST['element_1_2'];
$element_4 = $_POST['element_4'];
$element_5 = $_POST['element_5'];
$element_3_1 = $_POST['element_3_1'];
$element_3_2 = $_POST['element_3_2'];
$element_3_3 = $_POST['element_3_3'];

$email = $_POST['email']; // $email !

$jmeno je pochopitelne prazdne, kdyz do nej neukladas zadna data ani poslana data z $_POST.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Forest0
Stálý člen
10. 6. 2013   #11
-
0
-

#9 Danek
To je špatně. Se podívej, jak jsem ti to poslal ...

EDIT: a nebo si ujasni, jaký formulář vlastně chceš ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
Danek
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
10. 6. 2013   #12
-
0
-

#10 peter
Já to prejmenoval, aby sem se v tom vyznal.. 

<form id="form_644963" class="appnitro"  method="post" action="poslips.php">
					<div class="form_description">
			<h2>Vaše přihlášení</h2>
			<p>Vaše registrování do závodu [platba na startu]</p>
		</div>						
			<ul >
			
					<li id="li_1" >
		<label class="description" for="element_1">Vaše jméno a přijmení </label>
<br>
		<span>
			<input id="element_1_1" name= "jmeno" class="element text" maxlength="255" size="8" value=""/>
			<label></label>
		</span>
		<span>
			<input id="element_1_2" name= "prijmeni" class="element text" maxlength="255" size="14" value=""/>
			<label></label>
		</span> 
		</li>		<li id="li_4" >
		<label class="description" for="element_4">Výběr trasy </label>
<br>
		<span>
			<input id="element_4_1" name="trasa" class="element radio" type="radio" value="1" />
<label class="choice" for="element_4_1">Dlouhá trasa</label>
<br>
<input id="element_4_2" name="trasa" class="element radio" type="radio" value="2" />
<label class="choice" for="element_4_2">Krátká trasa</label>

		</span> 
		</li>		<li id="li_5" >
		<label class="description" for="element_5">Pohlaví </label>
<br>
		<span>
			<input id="element_5_1" name="sex" class="element radio" type="radio" value="1" />
<label class="choice" for="element_5_1">Muž</label>
<br>
<input id="element_5_2" name="sex" class="element radio" type="radio" value="2" />
<label class="choice" for="element_5_2">Žena</label>

		</span> 
		</li>		<li id="li_3" >
		<label class="description" for="element_3">Datum narození </label>
<br>
		<span>
			<input id="element_3_1" name="den" class="element text" size="2" maxlength="2" value="" type="text"> /
			<label for="element_3_1">DD</label>
		</span>
		<span>
			<input id="element_3_2" name="mesic" class="element text" size="2" maxlength="2" value="" type="text"> /
			<label for="element_3_2">MM</label>
		</span>
		<span>
	 		<input id="element_3_3" name="rok" class="element text" size="4" maxlength="4" value="" type="text">
			<label for="element_3_3">YYYY</label>
		</span>
		 
		</li>		<li id="li_2" >
		<label class="description" for="element_2">Váš e-mail </label>
		<div>
			<input id="element_2" name="email" class="element text medium" type="text" maxlength="255" value=""/> 
		</div> 
		</li>
			
					<li class="buttons">
			    <input type="hidden" name="predmet" value="Registrace do závodu" />
			    
				<input id="saveForm" class="button_text" type="submit" name="submit" value="Odeslat" />
		</li>
			</ul>
		</form>	

A php script: 
 

<?
 $text = "".jmeno." \n ".prijmeni." \n ".trasa." \n ".sex." \n ".den." \n ".mesic." \n ".rok."";
 $predmet = $_POST['predmet']; 
 $jmeno = $_POST['jmeno']; 
 $prijmeni = $_POST['prijmeni'];
 $trasa = $_POST['trasa'];
 $sex = $_POST['sex'];
 $den = $_POST['den'];
 $mesic = $_POST['mesic']; 
 $rok = $_POST['rok'];
 $email = $_POST['email'];
 if ($email!="")
 {
 Mail("fulnecka50mtb@seznam.cz", $predmet, $text, "From: " . $email);
 echo "<p><strong>Vaše registrace byla úspěšně odeslána</strong>.</p>";
 }
 else
 {
 echo "<p>Ou. Vaši registraci se <strong>nepodařilo odeslat</strong>, nebo jste špatně vyplnili údaje. Zkuste to prosím znovu.</p>";
 } 
 ?></p>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.232.–
Forest0
Stálý člen
10. 6. 2013   #13
-
0
-

#12 Danek
$text ...

musíš mít až pod těma post ... nejdřív ukládáš data z $_POST do proměnných a pak teprve je ukladáš všechny do $text

a ten první <? tam by podle mě mělo být <?php

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
Ericsko+3
Stálý člen
10. 6. 2013   #14
-
+1
-
Zajímavé

#12 Danek
Odporucam najskor zaklady:

Ako naplnim premennu?

Ty najskor vypises obsah prazdnych premennych, a az potom ich plnis.
Prehod si poradie.

Teda najprv:

$jmeno = $_POST['jmeno'];
$prijmeni = $_POST['prijmeni'];
$trasa = $_POST['trasa'];
$sex = $_POST['sex'];
$den = $_POST['den'];
$mesic = $_POST['mesic'];
$rok = $_POST['rok'];

A az potom:

$text = "".$jmeno." \n ".$prijmeni." \n ".$trasa." \n ".$sex." \n ".$den." \n ".$mesic." \n ".$rok."";

A vela studuj!

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.170.–
Forest0
Stálý člen
10. 6. 2013   #15
-
0
-

#14 Ericsko
$text = "".jmeno." \n ".prijmeni." \n ".trasa." \n ".sex." \n ".den." \n ".mesic." \n ".rok."";

a u tech promennych (jmeno, prijmeni, trasa, ...) by mel byt $, ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
Ericsko+3
Stálý člen
10. 6. 2013   #16
-
0
-

#15 Forest
Samozrejme, ja som len skopiroval tu jeho verziu. Opravene..

Toto uz patri do php fora.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.170.–
Danek
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
10. 6. 2013   #17
-
0
-

Díky moc. Už mi to frčí :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.232.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

HTML formular v ASP.NET — založil Tomas

Formular — založil Steve28

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý