Pomoc s matlabem – Matematika – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc s matlabem – Matematika – Fórum – Programujte.comPomoc s matlabem – Matematika – Fórum – Programujte.com

 

koubič
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
23. 1. 2007   #1
-
0
-

čau mám zadenej program do matlabu a nějak se mě ho podařilo po haluzi udělat je to Stopa matice ale jen nevím jak mám s něj odstranit do porovnávání if n(1) > n(2) - když to mám udělaný bez toho tak mě to háže opřád erro atd.

pls poraď jak na to dík !!!


function vysledek = stopa(a)
%Funkce určuje čtvercovou matici A
%Funkce programu :
%hodnota A je zadání matice
%funkce Stopa (a) vypočítá součet prvků na hlavní diagonále
%
%Postup Programu :
%napiš hodnotu matice př. : a=[1,2,4,4;5,6,7,8;9,1,2,3;3,4,5,6]
%program určí matici A
%napiš příkaz Stopa(a) kde A je matice
%příkaz Stopa(a) vypočítá Stopu matice=hlavní diagonála


vysledek=0;
n=size(a);
if n(1) > n(2)
for i = 1:n(2)
vysledek=vysledek+a(i,i);
end
else
for i = 1:n(1)
vysledek=vysledek+a(i,i);
end
end
stopa=vysledek;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Socca0
Super člen
13. 2. 2007   #2
-
0
-

Pokud chceš odstranit porovnávání tj použití pouze pro čtvercové matice pak to stačí takhle zkrátit

function vysledek=stopa(a)

vysledek=0;
n=size(a);
for i = 1:n
vysledek = vysledek + a(i,i);
end
vysledek

snad sem v tom neudělal chybu;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Pomoc s matlabem — založil jana

Pomoc — založil Michael

Pomoc if — založil Priwi

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý