Sčítavanie – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Sčítavanie – C / C++ – Fórum – Programujte.comSčítavanie – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
FFilip130
Duch
10. 8. 2013   #1
-
0
-

 Ahoj, skúšal som vytvoriť program na sčítanie 2 čísiel ale nefunguje, prečo ?

#include <iostream>
using namespace std;
int secti(int, int);

int main(void)
{
	int a, b, soucet;
	cout << "Zadejte prvni cislo: ";
	cin >> a;
	cout << "Zadejte druhe cislo: ";
	cin >> b;
	cout << a << " + " << b << " = " << soucet << "\n";
	return 0;
}

int secti(int x, int y)
{
	soucet = x + y;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.138.–
Filip F.
Řešení
10. 8. 2013   #2
-
+2
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#1 FFilip13
Ahoj, chyba je v premennej soucet, vytvoril su ju vo funkcii main, ale používaš ju vo funkcii secti, nemôžeš používať miestu premennú ako globálnu. Navrhujem 2 riešenia:

1. Vytvoríš návratovú hodnotu vo funkcii secti:  

#include <iostream>
using namespace std;
int secti(int, int);

int main(void)
{
	int a, b, soucet;
	cout << "Zadejte prvni cislo: ";
	cin >> a;
	cout << "Zadejte druhe cislo: ";
	cin >> b;
	soucet = secti(a,b);
	cout << a << " + " << b << " = " << soucet << "\n";
	return 0;
}

int secti(int x, int y)
{
	return = x + y;
}

2. Zmeníš premenné na globálne a upravíš funkciu: 

#include <iostream>
using namespace std;
void secti(void);
int a, b, soucet;

int main(void)
{
	cout << "Zadejte prvni cislo: ";
	cin >> a;
	cout << "Zadejte druhe cislo: ";
	cin >> b;
	secti();
	cout << a << " + " << b << " = " << soucet << "\n";
	return 0;
}

void secti(void)
{
	soucet = a + b;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.138.–
FFilip130
Duch
10. 8. 2013   #3
-
0
-

Ďakujem, už to funguje :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.138.–
Filip F.
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
10. 8. 2013   #4
-
-2
-
Mimo téma

 Zde máš implementaci, která sečte jakékoli dvě proměné (pokud však typ jednoho z operandů nemá definovaný operátor '+', nastane chyba.).

#include <iostream>

template<typename T>
inline const int secti(const T& scitanec1, const T& scitanec2) { return (scitanec1 + scitanec2); }

int main(int argc, char* argv[])
{
	std::cout << "Zadejte prvni cislo: ";
	signed int num1 = 0;
	std::cin >> num1;

	signed int num2 = 0;
	std::cout << "Zadejte druhe cislo : ";
	std::cin >> num2;

	std::cout << num1 << " + " << num2 << " = " 
                  << secti(num1, num2) << std::endl;
	return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.230.–
jano
~ Anonymní uživatel
85 příspěvků
10. 8. 2013   #5
-
+1
-
Zajímavé

#4 Michal
Myslím si že človeku, ktorý ešte nevie písať funkcie, budú šablóny nanič.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.37.–
Kenvelo+2
Super člen
11. 8. 2013   #6
-
0
-

#5 jano
Přesně ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.14.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

While sčítavanie DB — založil Niekto

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý