Program a dynamické sledovanie zmien farby. – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Program a dynamické sledovanie zmien farby. – C / C++ – Fórum – Programujte.comProgram a dynamické sledovanie zmien farby. – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

iridium0
Newbie
20. 8. 2013   #1
-
0
-

Zdravím všetkých.

Programujem v C-éčku pod Dev C++, a potrebujem program, pomocou ktorého by som dynamicky sledoval zmeny farby (tj. čísla farby) na určitom konkrétnom mieste pracovnej plochy, na ktorom bude umiestnené okno iného spusteného programu. (Tieto zmeny chcem potom spracovávať v podmienkach a cykloch svojho programu.) -Vedel by mi niekto poradiť, aké knižnice a funkcie by som mal na to použiť? Googlil som už celé dni, a NIČ som nenašiel.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.224.–
iridium0
Newbie
21. 8. 2013   #2
-
0
-

Omyl. Zle som priradil toto vlákno. Malo to byť do C/C++.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.224.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
+1
Super člen
21. 8. 2013   #3
-
+2
-
Zajímavé

Na to stačí pouze pár WinAPI funkcí. Nějak takhle: 

POINT pt;
GetCursorPos(&pt);
HDC hdc = GetDC(NULL);
COLORREF barva = GetPixel(hdc, pt.x, pt.y);
BYTE r = GetRValue(barva);
BYTE g = GetGValue(barva);
BYTE b = GetBValue(barva);
ReleaseDC(NULL, hdc);

Tohle pak můžeš volat nejlépe a nějaký timer (tj. fce SetTimer a zpráva WM_TIMER).

Radek Chalupa 
- vývoj software na zakázku 
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC) 
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
iridium0
Newbie
23. 9. 2013   #4
-
0
-

#3 Radek Chalupa
Dík za pomoc. Funguje to výborne.   

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.220.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Sledovanie pixelov — založil Dodo

Posúvač-zmena farby — založil echo112

Zistenie farby pixela — založil dex3

Zmena farby pozadia — založil Twit

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý