Php-pole-výpis – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Php-pole-výpis – PHP – Fórum – Programujte.comPhp-pole-výpis – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
3. 9. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat na princip zápisu kodu. Jedná se mi o to,že mám soubor a v něm 3 informace na každém řádku, čili mám 3 soupce a b c  Chtěl bych zapsat nějak to, že pomocí pole projdu sloupec b a když se proměnná bude rovnat 5  a v tom sloupci b bude několikrát 5, tak aby mi vypsalo, kolikrát se mi tam ta pětka objevila. Děkuji za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.106.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 9. 2013   #2
-
0
-

tak budes asi potrebovat otevreni souboru, nacteni radky, rosekani do pole, podminku, promennou na pocitani vyskytu, opakovani nacitani radek a po posledni radce vypsat pocet vyskytu (a zavrit soubor)...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.241.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
3. 9. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
$vyskyt=5;
$data = File("data.txt");
$radek = explode(" ",$data[$j]);
for($j=0;$j==$vyskyt;$j++)
{echo $radek[1];}

nevím jak s tím polem

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.106.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 9. 2013   #4
-
0
-

no dejme tomu ze ten explode by mel byt idealne uvnitr cyklu aby se taky delal vickrat...

pak jeste pridat nejaky to pocitadlo a podminku aby se pricetla jednicka, kdyz je to rovno tomu $vyskyt

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.241.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
3. 9. 2013   #5
-
0
-

#4 KIIV

Co myslíte, tím počítadlem?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.106.–
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
3. 9. 2013   #6
-
0
-

#5 Lukáš
$body=0;
$vyskyt=5;
$data = File("data.txt");
$radek = explode(" ",$data[$j]);
for($j=0;$j==$vyskyt;$j++)
{
if( $radek[1]==$vyskyt)
$celkem=$body+1;
echo $celkem;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.106.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 9. 2013   #7
-
0
-

tak jak jinak spocitas kolikrat tam ta 5 byla?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.241.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
3. 9. 2013   #8
-
0
-

#7 KIIV
tak ten kod chybu nehlásí, ale nic nevypisuje

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.106.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 9. 2013   #9
-
0
-

#8 Lukáš
 

$body=0;
$vyskyt=5;
$data = File("data.txt");

$radku = count($data);
for($j=0; $j<$radku; $j++) {
  $radek = explode(" ",$data[$j]);
  if( $radek[1]==$vyskyt) ++$body;
}
echo $body;


spis neco takoveho.. cyklus se vykona jen pokud je podminka splnena... takze pokud si zacal 0 == 5 nemel si sanci se dostat dovnitr... ten explode se musi dela pro kazdy radek zvlast... $j pred cyklem technicky vzato jeste ani neexistovalo.. vypis staci az po skonceni cyklu...  a tak dale

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.241.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
4. 9. 2013   #10
-
0
-

#9 KIIV
Vypisuje mi to: Notice: Undefined offset: 1 in C:\Program Files (x86)\EasyPHP-12.1\www\anketa.php on line 66
kde mám na řádku napsáno  if( $radek[1]==$vyskyt) ++$body; Nevíte proč?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.106.–
Lukáš
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
4. 9. 2013   #11
-
0
-

#10 Lukáš
Už mi to nevypisuje, přidal jsem tam funkci isset nad řádek 66. Moc děkuji za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.106.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Výpis pole — založil Tominek

Výpis pole — založil pav

Vypis pole — založil Al

Výpis pole — založil Row

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý