PHP - update s použitím mysql – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP - update s použitím mysql – PHP – Fórum – Programujte.comPHP - update s použitím mysql – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Alex
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
6. 9. 2013   #1
-
0
-

Ahojky - píše to chybu resource id #2 - co dělám špatně?

 

<?php

$spass = $_POST["spec_pass"]  ;

session_start();
$spass_ses = $_SESSION["sheslo"];
$om = $_SESSION["om"];  // old mail
$nm = $_SESSION["nm"]; // new mail

echo $


$con = mysql_connect("localhost", "****", "******");
mysql_select_db(elogin);
$return = mysql_query("SELECT * FROM `elogin` WHERE email = '".mysql_real_escape_string($om)."'");
 $zaznam = mysql_fetch_array($return) or die ("nefunguje ".mysql_error());
$mail = $zaznam["email"];



if ($spass != $spass_ses )
  {
  echo "chyba 1";
  break 1;
  }
elseif ($om == $mail)
  { 
  $a = mysql_query ($con, "UPDATE elogin SET ".$nm." WHERE email =".$zaznam["email"]);
  echo 'email uspesne zmenen';
  }
  else
  {
  echo "chyba 2";
  break 2;
  }
 
    if(!$a)
    echo "chyba".mysql_error();
    else
    echo 'vse ok';


?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.132.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 9. 2013   #2
-
0
-

#1 Alex
mozna by to chtelo  ...  SET email = '$nm' ...

+ mysql_query ma trosku jine poradi parametru

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Alex
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
7. 9. 2013   #3
-
0
-

A jaké pořadí má?
Já to mam u jiného svého skriptu který mění password a tam to funguje jak má ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.132.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
7. 9. 2013   #4
-
0
-

http://php.net/manual/en/function.mysql-query.php

mimo to, proc to zacinas pouzivat tak nahle? mas tam nekolik prikazu nad mysql, kterejm se to da podstrcit taky pokud chces mit vice spojeni a provadet prikazy nad nima, ale tady nevidim duvod proc to tam rvat jen do jednoho mista z tech mnoha. Kdyzt uz tak vsechno nebo nic

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Alex
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
7. 9. 2013   #5
-
0
-

Jak to myslíš? Já potřebuji změnit řádek v databázi což bez mysql asi neprovedu :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.132.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
7. 9. 2013   #6
-
0
-

no doporucuju nejprve si nastudovat ty funkce co pouzivas... evidentne nemas ani sajnu proc tam to "$con" vubec davat...

taky sem nerikal nic o tom ze mas vynechat sql dotaz, ale vynechat "$con" kdyz uz ho nikde pred tim nepouzivas...

a hlavne ze $con v query ma byt az na druhem miste ne na prvnim...

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
9. 9. 2013   #7
-
0
-

http://php.net/manual/en/function.mysql-query.php

KIIV se ti snazi rici, ze se mas podivat do dokumentace, jak se spravne pise prikaz mysql_query, v jakem poradi se zadavaji parametry. Dokud si ten link neprostudujes a neporovna prikaldy s tim, co mas ve svem kodu, tak je marne vest dalsi diskusi.

A v druhe rade ti rika, ze tam mas 2x mysql_query prikaz a pokazde zapsany jinak. Jeden funguje a druhy ne. To je tezky zkopirovat a uprovit to funkcni reseni?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Kit+15
Guru
21. 9. 2013   #8
-
0
-

#1 Alex
Nemáš definovánu konstantu "elogin".

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý