OOP + MVC vs klasické čisté php – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

OOP + MVC vs klasické čisté php – PHP – Fórum – Programujte.comOOP + MVC vs klasické čisté php – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
tribalcz0
Super člen
28. 9. 2013   #1
-
0
-

ahoj zajímá mě jaký máte názor na OOP s doplněním archtektury přesněji MVC začínám se to učit a pokud opomenu že vevýsledku mohu celý web postavit jen díky objektům což mi přijde hezčí co se vzhledu kodu tyče ale zároveň to samé jde přeci naprogramovat jen čistým php bez tříd, interfacu apod. sice se nejspíš nevyhnu spagetovému kódu a urcite to jde

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
28. 9. 2013   #2
-
0
-

#1 tribalcz
Pokud umíš web postavit pomocí MVC v čistém PHP, je to jen dobře. Program má být hezký a přehledný hlavně kvůli udržovatelnosti, které se nevyhneš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
tribalcz0
Super člen
28. 9. 2013   #3
-
0
-

no to vim ze se tomu nevyhnu ja jen ze kazdy mi tvrdi ze se bez OOP neobejdu pokud tvorim neco sloziteho nevim ted nadodim treba nejake cms, hru apod

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
Kit+11
Guru
28. 9. 2013   #4
-
0
-

#3 tribalcz
OOP mi připadá i zábavnější než špagety, zejména pokud se spojí s TDD.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
tribalcz0
Super člen
28. 9. 2013   #5
-
0
-

me to prijde nevim libi se mi to a i me to tahne k tomu se tonaucit ale na druhou stranu mi to prijde zbytecne pokud to same jde naprogramovat i v ciste verzi jde mi o to aby me neco nebo nekdo presvedcil ze ma cenu se to ucit sem komplikovana osoba vzdy jdu radeji slozitejsi cestou kdyz sem se o php zacal zajimat tak se mi zalibilo ve vsech ohledech do te doby sem si myslel že vytvorit napr hru je otazka ruznych technologii nemyslim tim tedy html, php,mysql a js/jquery/ajax  ale mnoho mnoho mnoho ruznych jinych ze ten pocet leze do desitek pak sem premyslel nad nejakym frameworkem ale nic me nepresvedcilo k prechodu napr. na zend prave z tohoto duvodu se ptam jestli ma vubec cenu se to ucit sice sem psal ze se to zacinam ucit ale spis sem si na netu nasel nejake zakladni info a priklady zdrojaku jako je například vzkaznik ale proste nevim no

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
Ericsko+3
Stálý člen
28. 9. 2013   #6
-
0
-

Ak sa tym chces zivit v nejakej firme, rozhodne OOP budes potrebovat. Okrem vsetkych vyhod je udrziavanie kodu jednoduchsie a prehladnejsie. Ked mas napriklad po niekom nieco opravit, ci doplnit, uz len vdaka znalosti OOP sa ovela rychlejsie zorientujes.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.34.–
karlos
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
29. 9. 2013   #7
-
0
-

Ja doporucuju nevymejslet kolo...

Ma cenu se ucit OOP? Samozrejmne, pokud chces pracovat  s vice lidma, tak je to na velkym projektu temer nutnost. Navic OOP opravdu usnadnuje praci a neni to ve vysledku tak moc tezky pochopit. staci se nebat a zacit to pouzivat.

Pises ze vsechno se da napsat ciste bez oop, tim asi myslis proceduralni programovani. Mas docela i pravdu, nejakou funkcnost udelas stejnou pres OOP i proceduralne. Nicmene - to co napises v OOP, nemuzes napsat proceduralne (napriklad generika, etc...).  K ty cistote bych jeste dodal, ze OOP je mnohem, mnohem, mnohem cistsi, znovupouzitelny, zpravovatelnejsi, ctitelnejsi, prenositelnejsi kod nez "cisty php".

A jeste rada k frameworkum: Nezavrhuj to :) Vyplati se naucit nejakej framework, protoze pokud je kvalitni, usnadnuje a zrychluje tvoji praci. Navic nemusis vymejslet takovy ty casto pouzivany veci, protoze to uz nekdo vymyslel a naprogramoval za tebe a ve vetsine frameworku plati, ze lip nez ty sam :)

Do budoucna Ti muzu doporucit terba .NET framework :)

PS: je videt, ze ses trosicku linej, coz je vlastne u programatora dobre. Pokud Te to bavi a chces to delat dal, tak uz jen kvuli lenosti se doporucuju OOP naucit. Protoze lidi ho vymysleli kvuli lenosti.. Aby si usnadnily praci, ne zkomplikovaly :)

To samy plati napr i u aspektoveho programovani.

Neboj se toho a drzim palce ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.6.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Podobná vlákna

Oop mvc extends — založil luboš

Framework vs MVC plain php — založil kozusik

Hledáme programátora PHP, MVC — založil Lukáš Gogolák

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý