Windows form app – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Windows form app – C / C++ – Fórum – Programujte.comWindows form app – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Mareoute0
Duch
28. 9. 2013   #1
-
0
-

Zdravím

Jsem tu nový a nevím jak to tady chodí takže pokud dělám něco špatně tak mě omluvte .

Chci se zeptat na programování ve visual basicu  , dělám si rádoby hru kde klikáte na tlačítka a čtete text . 
nevím jak udělat to že když klepnu na tlačítko pokračovat(button7) tak se změní text na jiný text a takhle až do té doby než skončí hra. 
tzn . : klepnu na tlačítko , změní se text , klepnu znova změní se text na uplně jiný text atd. 
dále nevím jak udělat ukládání pozice . vím že jsme to ve škole dělali jenže to bylo v C# a ten jsem jaksi nechápal . (nejvíce znalostí mám v C++ ale ve WFA se ztrácím , zdá se mi to takové nepřehledné , ve visual basicu je to lepší ) 

děkuji za pochopení a případné odpovědi . 
Mareoute

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.221.241.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
+1
Super člen
28. 9. 2013   #2
-
0
-

#1 Mareoute
1. Jsi ve špatném fóru, tohle je C/C++, nikoliv VB

2. Dělat hru ve Visual Basicu je ... (bez komentáře):-)

3. Zkus se začít učit alespoň základy jazyka/technologie a pak když narazíš na problém se ptej zde.

Radek Chalupa 
- vývoj software na zakázku 
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC) 
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
Mareoute0
Duch
28. 9. 2013   #3
-
0
-

#2 Radek Chalupa
Chápu , tak jak by se to udělalo v C++ ?? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.221.241.–
Seph
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
28. 9. 2013   #4
-
0
-

Ser na VB, umíš C++ ? Pokud jo nastuduj knihovnu QT, v tom se daj dělat luxusní GUI multiplatfomní aplikace. Ptáš se jak udělat hru ? Odpověď nedostaneš. Napřed nastuduj technologie jež budeš pro hru potřebovat a poté již pude samotná realizace sama. Ser na ty sračky co tě učej ve škole, jdi vlastní cestou (stejně učej nepoužitelně - neučej technologie ale spíš ukazují příklady).

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.252.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
+1
Super člen
29. 9. 2013   #5
-
0
-

#3 Mareoute
V samotném C++ nic takového jako tlačítka (a GUI vůbec) není. To je specifické pro OS, takže musíš použít (v případě Windows) Win API, nebo nějakou nadstavbu (knihovnu) nad ním (ATL, MFC, VCL, ....).

Pokud jde o tlačítko, tak ve WinAPI záležitosti jako procedura okna/dialogu,  zpráva WM_COMMAND, BN_CLICKED, SetDlgItemText atd. atd...

Radek Chalupa 
- vývoj software na zakázku 
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC) 
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Windows form app — založil xmas7

Rozdiel medzi windows form app vs WPF — založil Anonymní uživatel

FORM app Podmínka — založil anniversary

C# Form App-Jak spustit soubor — založil nevimjakejmeno

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý