Regularne vyrazy vs... – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Regularne vyrazy vs... – PHP – Fórum – Programujte.comRegularne vyrazy vs... – PHP – Fórum – Programujte.com

 

MCHR
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
13. 1. 2007   #1
-
0
-

Ktore z tychto dvoch riesenie je podla vas lepsie pre overovanie dat vo
formulari:
1

// Funkcia na osetrovanie dat z formularov

function osetri_formular($data)
{
$data = str_replace(" ","",(strip_tags($data)));
return strlen($data);
}

// Overi krstne meno
if(osetri_formular($_POST['krstne_meno']) < 4)
{
.
.
.

alebo
2
Regularne vyrazy?
Mne sa osobne viac paci prvy sposob lebo je viac zrozumitelny a lahsi a
efektivitia je ta ista nie?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
13. 1. 2007   #2
-
0
-

V tomto pripade mozna ano, ale jsou spousty veci, ktere by jsi bez nich ani neudelal.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Jakub0
Super člen
13. 1. 2007   #3
-
0
-

$data = str_replace(" ","",(strip_tags($data)));


Proč proboha odstraňovat mezery? To už bych spíše upozornil na chybné křestní jméno.

if(osetri_formular($_POST['krstne_meno']) < 4)


To každé křestní jméno má 0 - 3 znaky?

Jinak k těm regulárům. Obvykle jsou pomalejší, přesto mocnější, než brute force metody.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Tomáš Kavalek0
Stálý člen
14. 1. 2007   #4
-
0
-

Je to tak, a jeste lepsi, teda z meho pohledu, je provadet overovani jeste na strane klienta, tedy u uzivatele, pomoci JavaScriptu, kde je take mozne pouzit regularni vyrazy a nemusi se nic ke kontrole odesilat na server. Na druhou stranu, pokud ma uzivatel zakazany JavaScript, je to "pruser".

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tomáš Kavalek
14. 1. 2007   #5
-
0
-

Pokud chces neco kontrolovat pres JS tak pote MUSIS tak jako tak provest kontrolu i v PHP

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Tomáš Kavalek0
Stálý člen
14. 1. 2007   #6
-
0
-

CommanderZ píše:#
# Pokud chces neco kontrolovat pres JS tak pote MUSIS tak jako tak provest kontrolu i v PHP



Ano, to samozrejme, ale na server uz jdou "pravdepodobne" pozadovana data, neni pak treba odesilat vicekrat stranku na server pro overeni, a pak zase zpet, generovat chyby apod. Ale samozrejme, kazdy ma svuj styl :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tomáš Kavalek
14. 1. 2007   #7
-
0
-

To nepopiram, ale ted jsou nejvetsi moda AJAXove kontroly - tam ta komunikace se serverem tak jako tak probiha. Navic...neslysel jsem zatim o webu, kam by se registrovalo milion lidi behem deseti minut. Myslim ze narocnost kontrol uz registraci nema smysl vubec resit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Regulárne výrazy — založil Kent

Regulárne výrazy — založil Martin

Regulární výrazy — založil Sony

Logické výrazy — založil xeonikx

Regularni vyrazy — založil Vyhulman

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý