Komunikace mezi TcpServer a TcpClient – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Komunikace mezi TcpServer a TcpClient – Delphi – Fórum – Programujte.comKomunikace mezi TcpServer a TcpClient – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
MoralCombat
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
14. 1. 2007   #1
-
0
-

Hoj, chtěl bych udělat takou menší síťovou aplikaci pomocí zmíněných komponent - jde mi o to, aby se pomocí vláken dalo připojovat víc klientů najednou.

V podstatě by to mělo fungovat velmi prostě - klient se připojí, pošle data a server na ně zareaguje a pošle klientovi odpověď - v tom se mi právě nedaří.

Zkoušel sem ošetřit událost klienta OnRecieve (v serveru sem v události ServerAccept přečetl data a poté vždy použil clientSocket.sendln popř sendbuf) jenže k OnRecieve klienta nikdy nedojde

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Prokop Buben
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
26. 1. 2008   #2
-
0
-

řeším podobný problém, avšak též bezvýseldně. :( Potřeboval bych akorát nevláknovou aplikaci, kde server pošle všem připojeným klientům (jejich seznam je zaveden v události TcpServer onAccept) zprávu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
LiborBes
~ Anonymní uživatel
47 příspěvků
28. 1. 2008   #3
-
0
-

Tak mam strasne zle naprogramovane v Delphi6. Je to este zo strednej skoly, no obhospodaruje to X klientov, vie medzi nimi prepinat a dokonca aj posiela binarne subory. Zdrojak mozem zverejnit - ale priznavam sa, uz sa k nemu nehlasim :) je to fekal, no chodilo mi to.

Otazka vsak je, co potrebujes? Ak potrebujes komunikovat napr. tak, ze si program zisti, ci nie je na nete nova verzia programu, ak ano, tak si ju stiahne, je lepsie pouzit SOAP (webove sluzby) - je to velmi primitivne a threadovanie a vsetko sa vlastne staraju nizsie vrstvy.

Ak potrebujes vymienat DataSety (preto som kodil na strednej ten vlastny protokol), tak je neskutocne jednoduchsie pouzit distributivne programovanie ako DCOM / Corba - naucit sa to, je rovnako casovo narocne, ako napisat vlastne rutiny s tym, ze urcite budu chrobacne a pouzitelne az o nejaky cas...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.55.244.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Komunikace mezi pc — založil delete

Komunikace mezi aplikacemi? — založil hamir

Komunikace mezi okny c# — založil pejtrik

Komunikace mezi třídami — založil rich

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý