ComboBox - načítanie položiek zo súboru – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

ComboBox - načítanie položiek zo súboru – Delphi – Fórum – Programujte.comComboBox - načítanie položiek zo súboru – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Greno0
Newbie
1. 12. 2013   #1
-
0
-

Ahojte,
chcem načítavať položky do ComboBoxu z obyčajného txt súboru nasledovným kódom:

procedure TForm11.BitBtn2Click(Sender: TObject);
var
   F: TextFile;               
   line: string;
begin
      
      if not FileExists('Data\Login\users.txt') then begin
              MessageDlg('Zoznam užívateľov Neexistuje!', mtWarning, [mbOk], 0);
              end
        else begin
              AssignFile(F, 'Data\Login\users.txt');
              Reset(F);
              while ( not( eof(F) )) do begin
              ReadLn(F,line);
              ComboBox1.Items.Add(line);
              end;
              CloseFile(F);
        end;
end;

V súbore user.txt sú štyri riadky s nasledovnými položkami:

01
02
03
04

Avšak po kliknutí na tlačidlo, sa  ComboBox rozbalí na jeden riadok, v ktorom sú nejaké divné znaky.
Viď. obrázok:

Připojen obrázek.


Vie mi niekto poradiť, čo je nesprávne nastavené, alebo kde je vlastne chyba?  Ďakujem, G.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
DELPHI 3  Client/Server Suite

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.61.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
1. 12. 2013   #2
-
0
-

a nema combobox u atributu Items taky loadFromFile() ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Greno0
Newbie
1. 12. 2013   #3
-
0
-

Ahoj,
LoadFromFile u Items nie je.  Skusal som to nasledovne:
 

combobox1.items.LoadFromFile('data\Login\users.txt');

Výsledok je skoro identický ako v prvom prípade ...  :-(  

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.5.–
KIIV+42
God of flame
1. 12. 2013   #4
-
0
-

#3 Greno
ja to zkousel v lazarusu a fungovalo to krasne... takze jedine ze mas nejaky prapodivny kodovani jako utf16 a tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Greno0
Newbie
1. 12. 2013   #5
-
0
-

Skúsil som to aj v Delphi 7 - výsledok je rovnaký ...

Vytvoril som nový txt súbor a ručne doň napísal položky ... výsledok je taký, ako má byť.


Porovnával som oba txt súbory, oba majú nastavený rovnaký font, rovnaké kódovanie, rovnaké atribúty, tak neviem, kde bola chyba ...
Každopádne ďakujem, Greno
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.5.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Načítanie zo súboru — založil Grungy

Načítanie matice zo súboru — založil DušanDinoZzo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý