Retazec v strukture – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Retazec v strukture – C / C++ – Fórum – Programujte.comRetazec v strukture – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
19. 12. 2013   #1
-
0
-

dobry den prajem,potreboval by som posunut prvok z struktury,konkretne retazec funkcii. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.139.–
paya0
Newbie
20. 12. 2013   #2
-
0
-

#1 michal
Podrobnejsi popis by nebyl?

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.38.–
++C > C++
michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
20. 12. 2013   #3
-
0
-

#2 paya
//mam strukturu

struct entry
{
char nazov[8];
char extension[3];
char atribut;
char reserved[10];
struct Cas cas;
struct Datum datum;
int startCluster;
long sizeFile;
};
//a chcem polozku nozov poslat cez seriovu linku,

struct entry *entr;

UartSendString((*(entr+1)->nazov));

//by som chcel akeho datoveho  typu by mal byt argument funkcie,ako predat cele pole nazov z struktury?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.139.–
michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
20. 12. 2013   #4
-
0
-

#3 michal
void UartSendString(char txData[])
{
int i=0;
for(int i=0;i<sizeof(txData);i++)
{
UartPosliByte(txData[i]);
i++;
}
}
//funkcia posielanie cez seriovu linku

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.139.–
michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
20. 12. 2013   #5
-
0
-

#4 michal
proste da sa nejak vybrat cele pole z structury,a potom pracovat s nim?hej aeste taka vec ta strutura je premapovane bytove pole asi tak:

unsigned char buffer[512]

SD_readSingleSector(adresaRoot,buffer);
struct entry *entr;
entr=(struct entry *)buffer;

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.139.–
20. 12. 2013   #6
-
0
-

S polem (nebo řetězcem) ve struktuře se pracuje stejně jako s polem (nebo řetězcem), které ve struktuře není. V ukázce kódu, který jsi sem dal, máš ukazatel na strukturu. K položkám struktury se tedy přistupuje pomocí -> . Přetypování ukazatele by mělo být možné. Možná by bylo vhodnější použít union. 

char koipie_nazov[8];

strcpy(koipie_nazov, entr->nazov); //zkopiruje polozku nazov do jineho retezce
strcpy(entr->nazov, "bazmekt");   //vyplni polozku nazov

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Malloc retazec — založil Carmagedon

Prevod cisla na retazec — založil olgo

Ako vymazať reťazec — založil xxx7691

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý