Funcke date() – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Funcke date() – PHP – Fórum – Programujte.comFuncke date() – PHP – Fórum – Programujte.com

 

tribalcz0
Super člen
20. 12. 2013   #1
-
0
-

ahoj jen se potřebuji ujistit v par detailech funkce date() bere cas jako takovy ze serveru ze a pokud chci ukladat datum vlozeny ze zpravy treba v kansasu kde mají čas jiný než na serveru v ČRtak se uloží čas jako j v ČR pokud chci uložit čas který je v kansasu trba v topece tak musím použít 

date_default_timezone_set('Kansas/Topeka');


resp: 

date_default_timezone_set($result['state'] . '/' . $result['town']);

vím jak se obě funkce používají jen se potřebuju ujistit že se nepletu

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
Kit+15
Guru
20. 12. 2013   #2
-
0
-

#1 tribalcz
Dávám přednost získávání data a času z databáze, ale tohle by také mohlo fungovat.

Obávám se, že časová zóna 'Kansas/Topeka' neexistuje. Místo 'state' bys měl použít název světadílu (není to tedy 'Kansas', ale 'America') a jako jméno města použít některé z katalogu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Ericsko+3
Stálý člen
20. 12. 2013   #3
-
0
-

#1 tribalcz
Ide aj o to, ci chces generovat cas pre cely server jednotne, alebo pre kazdeho uzivatela podla jeho lokalizacie. Idealne je v db ukladat UTC a potom na klientovi si riesit casovy posun.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.34.–
tribalcz0
Super člen
21. 12. 2013   #4
-
0
-

#2 Kit
jj to vim ze na http://www.php.net je databáze kde se dají zjistit potřebné údaje ale stále přemýšlím nad tím co bude pohodlnější jestli od uživatele požadovat stát resp: město ze kterého je a pak tato data tahat z db nebo to urcovat pomoci ip (pro potrby casu je jedno ze by to neukazalo presnou polohu ale polohu poskytovatele pokud by tedy nebyl na druhé strane kontinentu :-))  dalsi je varianta kterou navrhoval Ericsko ale nmam tucha jak to udělat něco takového řeším poprvé nikdy jsem nepsal web ktery by se teoreticky mohl rozšířit do jiného pásma reps. takto  vím že nulové UTC nastavím takto  

date_default_timezone_set("UTC");

u nás to tedy bude zobrazovat ve chvíli psaní této odpověďi 11:29:55 ale 10:29:55 jelikož se bude jednat o zmenu casoveho posuvu na klientu tak se to bude muset nejspis udelat pres JS ale to nevim jak s JS/jquery sice občas pracuji ale nejsem zase tak zbehli

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
Ericsko+3
Stálý člen
21. 12. 2013   #5
-
0
-

#4 tribalcz
To by nemal byt problem, skus nieco ako:

<div id="datum">1293683278</div>
var date = new Date($("#datum").text() * 1000);
$("#datum").text(date.toString());

Malo by to zobrazovat lokalny cas browsera/pc, takze nemusis riesit polohu pc podla ip a podobne.

Samozrejme si to mozes sformatovat do hocijakej podoby, treba mysliet aj na noscript verziu (datetime v originalnom UTC). Vyhoda je, ze takto mozes zobrazovat aj rozne speciality ako "2 days ago", "32 minutes ago" a podobne... Pripadne to nechat aj zive..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.34.–
tribalcz0
Super člen
21. 12. 2013   #6
-
0
-

#5 Ericsko
diky noscrpit pouzivam uz pekne dlouho na tu variantu s x days/minutes ago sem už myslel a začal sem na ni i delat ale v php verzi coz pro ucely mesengeru kde defakto od sebe odectes jen dvefunkce date prvni aktualni druhou branou z db  a vysledek si pote pronasobis nastavis podminky tak aby se zobrazovalo napred v minutach pak hodinach a nakonec dnech popř. mesicich bohate staci teda myslim tim soukrome zpravy

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Date() — založil mORb

MonthCalendar select date — založil Mutagen

Fce Date ve VBA — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý